Film: The Twilight Saga: New Moon - Betyg * * * ½

New Moon

Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg halv

Drama | Fantasy | Horror | Romance | Thriller

Kristen Stewart     ...     Bella Swan
Taylor Lautner     ...     Jacob Black
Robert Pattinson    Edward Cullen
Anna Kendrick     ...     Jessica
Michael Welch     ...     Mike
Justin Chon    ...     Eric
Christian Serratos    Angela
Ashley Greene     ...     Alice Cullen
Jackson Rathbone    Jasper Hale
Michael Sheen     ...     Aro
Jamie Campbell Bower    Caius
Christopher Heyerdahl    Marcus
Peter Facinelli     ...     Dr. Carlisle Cullen
Charlie Bewley     ...     Demetri
Rachelle Lefevre     ...     Victoria
Elizabeth Reaser    Esme Cullen
Kellan Lutz    ...     Emmett Cullen
Nikki Reed    ...     Rosalie Hale
Alex Meraz     ...     Paul
Dakota Fanning     ...     Jane

När Bella har återhämtat sig från attacken från de onda vampyrerna firar hon sin födelsedag med sin pojvän, vampyren Edward och hans familj. Men under festen skadar sig Bella och blöder lite, varpå den nyaste vampyren i familjen - Jasper - inte kan hålla sitt begär tillbaka…Detta medför att Edward ser att de inte kan ha en framtid tillsammans, helt enkelt för farligt och lämnar Bella för alltid……

Där är storyn kortfattad, filmen spelar sen vidare på tiden efter Edward lämnat sin stora kärlek. Det blir lite väl mycket gråt och skrik i natten. Vi förstår att hon är deppig, det blir lite för mycket, det blir lite för segt. Filmen kommer sakta igång igen när hon börjar umgås med barndoms kompisen Jacob Black. Men som alla redan vet, är ju inte den killen heller helt normal. Tempraturen och tempot ökar när väl Jacob Black kommer ut som - varulv. Hyffsade effekter helt klart. Filmen är lite för långsam, för lite för mycket fokus på Bella, lite mer utväckling av de andra karaktärerna hade inte skadat så som Cullins familjen och varulvarna. På sätt och vis är det rätt skönt att lågmälda Edward tar ett steg ifrån och inte är med i hela filmen. Taylor Lautner är bäst i hela filmen, så ung och kan spela så bra, inte dåligt. Åter igen är det dock de elaka som lyser mest, trotts de inte medverkar många minuter, Victoria är tillbaka, livsfarlig som vanligt, snygga actionscener med henne liksom med kungvampyren Demetri. Roligast är dock att se Dakota Fanning helt plötsligt växt upp och kan spela elak vampyr.

New Moon är mer påkostad och mer intressant än första filmen, och mycket detta tack vara det andra elementet i filmen, varulvarna samt att Jacob Black karaktären nu tar stor plats i filmen. Kristen Stewart spelar helt okej, men inga Oscars statyer finns i sikte för någon av skådespelarna. Twilight var snyggt filmat med blå lins, i New Moon är det mer mjukare färger.
Soundtracket var något bättre i första filmen.

New Moon fungerar alldelsess utmärkt, men det är lite för mycket Romeo & Julia och lite för lite action. Behöver inte vara lika ultracool som Underworld, men lite mer action hade inte skadat!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback