Film: Twilight - Betyg * * *

Twilight

Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1

Drama | Fantasy | Romance | Thriller

Kristen Stewart    ...     Bella Swan
Sarah Clarke    ...     Renée
Robert Pattinson    Edward Cullen
Matt Bushell    ...     Phil
Billy Burke    ...     Charlie Swan
Gil Birmingham    ...     Billy Black
Taylor Lautner    ...     Jacob Black
Gregory Tyree Boyce    Tyler
Justin Chon    ...     Eric Yorkie
Michael Welch    ...     Mike Newton
Anna Kendrick    ...     Jessica
Christian Serratos    Angela
Nikki Reed    ...     Rosalie
Kellan Lutz    ...     Emmet Cullen
Ashley Greene    ...     Alice Cullen

Dom flesta vet väl redan vad Twilight handlar om, men här kommer ändå en sammanfattning av handlingen. Twilight är baserad på Stephenie Meyers succéroman Om jag kunde drömma. Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington, Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulla och förföriska Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckats hålla sin identitet som vampyr hemlig, men nu går ingen säker, minst av allt Bella, som är den person Edward älskar mer än någon annan. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara….

Jag är facinerad i allt som har med vampyrer att göra. Har sett dom flesta vampyrfilmerna, både kvalitets filmer och riktiga b-filmer. Har även läst en del vampyrböcker, inklusive hela Twilightserien. Det som saknas både i bokform och film är det är väldigt lite bett i just dessa vampyrer. De är lite mer charmiga. Och det är väl därför det går hem så bland tjejer, kvinnor, ungdomar världen över. Det är inget blodbad som i 30 Days Of Night, eller vågat som serien True Blood eller The Vampire Dairys. Det är helt enkelt väldigt snällt. Därav tappar filmen en hel del killpublik.

Kristen Stewart och Robert Pattinson har hela filmen på sina axlar, men ändå är de småroller som finns i filmen många rätt så bra, både i skolgänget och familjen Cullin. De som ändå känns mest intressanta är de som spelar "bad vampires", Rachelle Lefevre (Victoria), Edi Gathegi (Laurent) och Cam Gigandet (James). Filmen är snyggt filmad, ta vara på skogsmiljöerna och det regniga, gråa klimatet. Bästa scenen på hela filmen är när de spelar baseboll. Effektfullt, snyggt och med grymt passande soundtrack! Att filmen har låg budget, märks speciellt i och med det är sparsamt på effekterna.

Twilight är inget mästerverk inte i filmform eller bokform. Men den har någonting, som gör den speciell. Den förbjudna kärleken med vampyrungdomstema och stilen på hela filmen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback