Melodifestivalen 2010

Erik Saade

Startfält Örnsköldsvik
Jenny Silver – "A place to stay"
Jessica Anderssson – "I did it for love"
Salem Al Fakir – "Keep on walking"
Pain of Salvation – "Road Salt"
Frispråkar'n – "Singel"
Anders Ekborg – "The Saviour"
Ola Svensson – "Unstopable"
Linda Pritchard – "You're makin me hot-hot-hot"

Startfält Sandviken
MiSt – "Come and get me now"
Dogge Doggelito och Andra generationen – "Hippare hoppare"
Anna Maria Espinosa – "Innan alla ljusen brunnit ut"
Erik Saade – "Manboy"
Hanna Lindblad – "Manipulated"
Kalle Moraeus och Orsa spelmän – "Underbart"
Andreas Johnson – "We can work it out"
Ytterligare en joker kommer presenteras till deltävlingen i Sandviken.

Ja, så ser första listan SVT skickar ut. Jessica Andersson, Ola Svensson, Andreas Johnson hade redan Expressen gissat sig till och Salem Al Fakir var en av två jokrar (den andra Darin). Erik Saade (bild) är känd för vara ihop med Molly Sandén plus jobb på Disney Channel. Dogge gör schlagerdebut, vilket kanske kan vara kul. Hanna Lindblad har varit med Saturday Night Fever musikal.

Anna Maria Espinosa är med i storbanden Moder Jords Massiva och Club Killers. Kalle Moraeus är en spelband i bla Benny Andersson Orkester. Linda Pritchard är en svensk sångerska och professionell dansare som bland annat har jobbat med Magnus Uggla och Ace of Base. Anders Ekborg, känd från diverse musikaler och som skådis.

Pain of Salvation är ett metalband från Eskilstuna som verkar inom subgenren progressive metal. Deras musik kännetecknas av tämligen långa kompositioner med avancerade taktartsbyten. Jenny Silver är en country-, dansbands- och rocksångerska från Ängelholm.

Så det är en blandning av stjärnor som Ola Svensson & Salen Al Fakir med mer eller mindre oprövade kort. Verkar ha lyckas delvis med förnyelse, men på pappret ser det väldigt grått och tråkigt ut. Som tur är som är i alla fall Darin med i Melodifestivalen. Det ryktas nu om Linda Bengtzing gör comeback liksom Pernilla Wahlgren, två artister utan hits utanför festivalen. Som en avslagen öl känns det som - men visst, det är underhållning, Linda brukar få en schlagerbrottar hit, Pernilla firar 30 år som mediapersonlighet och Ola gör säkert en sommardänga ala sig själv. Nu är det bara att hoppas att Lena Philipsson gör comeback!

Läs artiklarna på Aftonbladet och Exressen om Melos startfältet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback