Topp 10: Restauranger i - Majorna!

Majorna mat

01. Marsala
Deras pasta är alltid god, favoriten är Quattro Formaggio. Pasta i härlig gräddsås med flera sorters ost i! Vill man ha något mer i, så går det utmäkrt lägga till kyckling eller halvknaprig Parmaskina. Men det är inte därför Marsala är bäst. Det är deras italienska vedungsbakade pizzor. Tunna, stora och lagom mycket fyllning. Helt otroligt goda. Vet folk som åker över hela stan, eller flera mil utandför stan, bara för att käka en Marsala Pizza. Bäst är deras special pizza med tomat, mozzarella, oxfilé, lök, championer & bearnaisås. Samt Biancaneve som innehåller tomat, ost, creme fraiche, pesto, basilika och lägger extra lite parma skinka. En klar femma!

02. Efessos Taverna
Grekiskt brukar ju alltid vara gott. Men här är det extra gott! Vitlökspotatisen som är till gör att grunden till rätten är fantastisk. Lägg där till det du vill ha. Favoriterna är Cöp Pilic (kycklingspett) och Karisik Izgara (blandat kött från grillen). Men inte förglömma klassikerna Moussaka! Liten mysig lokal, bra service och otrolig god greksik mat.

03. Majornas Krog
Lokalen och inredningen är väl typisk lite nedgången kvarterskrog. Men det gör inte så mycket. Maten är alltid av högkvalité och är rikliga portioner och otroligt gott. File Carmen är facoriten, oxfile, fläskfile, grönsaker, championstyvningssås och en fet men fantastisk bearnaisås tillsammasn med klyftpotatis. Gillar man sådana rätter är denna en ritkig klassiker. Pizzorna är mer standard, men är goda. Lunchen är väldigt lyckad här med.

04. Thai Wok/Phons Thaikök & Kalaya Express
Gillar man thai mat så är Thai Wok på Champans Torg väldigt bra. Många olika rätter där man väljer kyckling, biff, tigerräkor osv själv. Det är alltid fräsht och smakrikt. Kalaya Express håller minst lika god standard med olika goda rätter från asien.

05. Götas
Precis som Marsala har dom väldigt goda italienska pizzor här. Pastan är smakrik. Menyn är dock lite väl tunn. Väldigt schysst uterum nära Mariaplan!

06. Bryggan Kök & Bar
Black and White är en god klassiker. Salladerna är fräsha och maten överlag väldigt god. Dock saknas rätten Oxfilé Provancal som fanns innan, den var en klar femma!

07. Plankan
En trevlig lokal med bra personal och god mat. Mer än så behöver man inte ha ut av en kvarterskrog. Goda förräter och varmrätter. Priserna ligger även på en bra nivå

08. Nikolinas Bar

Trött på McDonalds, Burger King och Max standard hamburgare? Då kan Nikolinas vara et alternativt. Välj mellan 90 och 150grams burgare, men special bröd och massor av grönsaker samt special dressingar. Personer som inte är så förtjust i burhar mat, kan uppskatta dessa burgare som är alltid väldigt goda. Salladburgare finns också (bräd med valfri sallad och tillbehör i), sallader och kebabtallrik.

09. Da Marco
Lokalen är verkligen inget speciellt. Maten är god och vissa pizzor är fantastiska! Uteserveringen på somamren är dock väldigt trevlig.

10. Golden Lee
Kina mat av alltid bra standard. Man får det man beställer, inga överaskningar. Men ibland kan det vara skönt det med.

Det finns så klart en hel del till som jag både har besökt och inte besökt. Man kan sammanfatta att Majorna har många hak - och väldigt många bra sådana!

Kommentarer
Micke säger:

Så sant, en hel del prisvärt och framförallt gott i dina krokar. Förutom turiststråken så finns det väl inte lika många smultronställen någon annanstans i stan. Tur det kanske om man ska tänka på figuren haha

2009-09-04 | 23:20:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback