Film: Clash Of The Titans - Betyg * * *

Titans

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Action | Adventure | Drama | Fantasy

Sam Worthington     ...     Perseus
Liam Neeson    ...     Zeus
Ralph Fiennes    ...     Hades
Jason Flemyng    ...     Calibos / Acrisius
Gemma Arterton    ...     Io
Alexa Davalos    ...     Andromeda

Perseus, född av en gud men uppfostrad av människan, känner sig hjälplös i sin kamp för att rädda sin familj från Hades, den hämndlystna guden från underjorden. Med inget kvar att förlora anmäler sig Perseus som frivillig att leda ett farligt uppdrag för att förgöra Hades innan han kan ta kraft från Zeus och släppa fram helvetet på jorden. Han leder ettmodigt gäng krigare mot en riskabel resa djupt in i den förbjudna världen. De slåss mot oheliga demoner och förskräckliga vildar, men Perseus kan bara vinna om han accepterar sin kraft som gud, utmanar sin bakgrund och skapar sitt eget öde.

Trailern ser cool ut. En riktigt skön Fantasy film. Effektmässigt fungerar det bra, handlingen håller också, kul att se så många grekiska gudar och kända figurer. Men det känns som man stressar filmen fram, efter ca 100min är filmen slut. Jaha känner man då. Den hade behövt minst 2 timmar för att bli riktigt bra. Det som saknas mest i filmen är rollkaraktärer man bryr sig om, som blir bra beskrivna och får ett djup. Karaktärerna känns helt döda. Trist det blir så, när detta kunde varit en fantasy film som kickade Percy Jackson, Harry Potter, Narnia och liknande filmer i rumpan. Men så blev det inte. Filmen får en trea för okej fantasy manus, okej skådespelare och hyffsade effekter med underbara fantasyfigurer. Jag ville verkligen höja filmen till skyarna, Sam från Avatar är ju tom med, vad gick fel?  Men den funkar fortfarande bra som en söndagsmartiné - men ha inte höga förväntningar. Hoppas ändå det kan bli en del två, som är bättre.


Kommentarer
Niklas Torsell säger:

Hej,Jag heter Niklas och arbetar på Universal Music. Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dig för närmare samarbeten. Kan du maila mig?

2010-04-28 | 15:47:46
Bloggadress: http://www.universalmusic.se/bloggregister

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback