Film: Salt - Betyg * * * *

salt

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon


Action | Mystery | Thriller


Angelina Jolie    ...     Evelyn Salt
Liev Schreiber    ...     Ted Winter
Chiwetel Ejiofor    ...     Peabody
Daniel Olbrychski    Vassily Orlov
August Diehl    ...     Mike Krause
Daniel Pearce    ...     Young Orlov

Handling; Evelyn Salt är en CIA officer som har svurit en ed om trofast tjänstgöring och att kämpa för sitt land. När hon blir anklagad för att vara en rysk spion flyr hon för att rentvå sitt namn och för att en gång för alla visa att hon är en sann patriot.

Där har vi handlingen kortfattad, mycket mer behöver man inte skriva heller för att få fram vad filmen går ut på. Från början var det tänkt att detta skulle vara en Tom Cruise action film, men av någon anledning fick Cruise inte jobbet, de bytte kön på huvudrollsinhavaren och gav rollen till Angelina Jolie, som bakom sig hade action succerna Wanted och Tomb Raider. Var det ett smart drag? - ja.

Många filmer görs med manliga huvudroller, och de som har kvinnliga huvdroller är oftast typiska tjejerfimer i form av drama filmer och romantiska komedier.
Detta är allt annat än en söt drama film eller romantisk komedi. Det här är ret ut sagt stenhård action! Filmen påminner om filmer som Taken, Mission Impossiable och framför allt Bourne filmerna.

Filmscenerna är snyggt och coolt filmade, allt har en clean action känsla, som man även kan känna av filmer av James Cameron. Handlingen är bra, för den håller oss på tå, vad kommer hända här näst? Är Salt en god eller dålig person, svårt att veta om man skall heja på henne, eller om hon skall åka fast för hon är i själva verket, filmens "bad guy". Birollerna i filmen fungerar utmärkt, men det är Angelina Jolie som gör filmen. Förutom hennes vackra yttre, så är hon sten cool och fräck som agent Salt! Hon tillhör nu samma lista över actionkvinnor som Sigourney Weaver (Aliens), Linda Hamilton (Terminator) och Milla Jovovich (Resident Evil) - och det vill inte säga lite, hur cool kvinnan är.

Fullspäckat med action, en del twistinslag och helt enkelt en bra agent historia, är detta är lyckad actionfilm!Kommentarer
Lina säger:

Denna filmen gillar jag skarpt. Och vi kan inte blunda för att Angelina är duktig när det kommer till action. Få kvinnor gör det lika bra som hon.

2010-09-05 | 21:55:56
Bloggadress: http://afreaklikeme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback