Film: The Karate Kid - Betyg * * *

karate kid

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Action | Drama | Family | Sport

Jaden Smith     ...     Dre Parker
Jackie Chan    ...     Mr. Han
Taraji P. Henson    Sherry Parker
Wenwen Han    ...     Meiying

Handling: Dre Parker kunde varit den mest populära killen i Detroit men tvingas flytta med sin mamma till Kina. Dre blir snabbt förälskad i Mey Ying men de kulturella skillnaderna verkar göra deras vänskap omöjlig. Dessutom hamnar han i bråk med klassens tuffing. Utan vänner i ett främmande land, vänder sig Dre till Mr Han som i hemlighet är en kung fu-mästare. Mr Han lär Dre att kung fu inte alls handlar om sparkar och slag, utan om mognad och inre lugn.

Handlingen är snarlik den klassiska 80-tals filmen med samma namn. Då var det en ung Ralph Macchio som spelade huvudrollen, eller han var väl i 20års åldern med spelade en roll runt 15-16 år. Nu är det Will smiths son Jaden Smith som är en mycket yngre Karate kid, vilket gör att filmen känner mer anpassad till barn än ungdomar och äldre. Det känns helt enkelt lite mer 10-12 års film.

I och med man kan handlingen så blir den aldrig spännande, men ändå sevärd. Miljöerna i är Kina är snyggt filmade och är väldigt vackra. Känns nästan som en reklamfilm för Kina resor mitt i allt. Stämningen och fotot är bra, handlingen fungerar, men så mycket Karate blir det ju inte, utan mer Kung Fu.
Jaden spelar helt okej som barnskådespelare, men mest övertygande och sevärd är Jackie Chan. Efter alla töntroller med massa komiska inslag, spelar äntligen lite mer seröst och allvarligt, och han gör det övertygande. Jackie är den stora behållningen av filmen förutom de snygga kulturella miljlöerna.

Karate Kid är en bra barn/ungdoms film som är  bättre än The Next Karate Kid och i klass med Karate Kid 2 & 3. Underhållande och lättsam film.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback