Film: The Last Song - Betyg * *bacardi ikonbacardi ikon

Drama | Romance

Miley Cyrus     ...     Ronnie Miller
Greg Kinnear    ...     Steve Miller
Bobby Coleman    ...     Jonah Miller
Liam Hemsworth    Will Blakelee
Hallock Beals    ...     Scott
Kelly Preston    ...     Kim

Sjuttonåriga Veronica "Ronnie" Millers liv vändes upp och ned när hennes föräldrar skiljde sig och hennes pappa flyttade från New York City till Tybee Island, Georgia. Tre år senare är hon fortfarande arg på sina föräldrar, särskilt hennes far.
En dag så beslutar hennes mamma sig för att det skulle ligga i allas intresse om hon skickade Ronnie tillsammans med hennes yngre bror Jonah till Tybee Island under sommaren, så att hon kan få chansen att få umgås med sin pappa. Ronnies far, som är en före detta konsertpianist och lärare, lever ett lugnt liv på Tybee Island. Han är helt fördjupad i sitt arbete att skapa ett konstverk, som kommer att bli mittpunkten i en lokal kyrka. Ronnie lyckas senare hitta något som både hon och hennes pappa har gemensamt - och det är musiken.

Där har vi handlingen till denna sockersöta drama film med stora känslor och stora utspel av Miley Cyrus. Det är nog meningen att The Last Song skall visa en mer seriös och djup sida hos popartisten och skådespelaren Miley Cyrus. Och manuset visar både känslor, utanförskap, glädje, sorg, kärlek….precis som en drama film skall.

Filmen är helt okej filmad, inget utöver det vanliga, känns rätt standard. Greg Kinnear spelar rätt bra som pappan, och det är väl han som är bäst i filmen. Liam Hemsworth är killen som fångar Mileys rollfigurs uppmärksamhet, tack vare lite muskler, ett leende och en spild milkshake.

Till en början griper ingenting tag i en och den känns faktiskt helt meningslös. Kärleks popperi, gulligt värre, men på något sätt - helt dött.
När filmen närmar sig slutet, räddas den till slut av en händelse som påverkar deras liv - ironiskt då - får filmen liv för första gången och klarar sig från betyg ett.

Värst i filmen är Miley Cyrus. Hon är verkligen en blek skådespelare med ett känsloregister som är stelare och mer tillgjort än Keanu Reeves var i sina ungdomsår.
Det är inte bara att hon är blek och trist - hon är irreterande också, första halvan av filmer är det knappt man står ut med henne, hon räddar lite situationen en aning i slutet av filmen.

Författaren som skrev The Last Song har även skrivit The Notebook & A Walk To Remember - båda kom på film och är mycket bättre än denna filmen.

Tonåris tjejer kommer nog ge filmen högre betyg.


Kommentarer
Jennie säger:

hej, är de någon som vet vad låten som spelas sist i filmen heter ? :)

2010-08-17 | 01:46:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback