Film: Devil - Betyg * * *

devil

ikonikonikon

Horror | Mystery | Thriller

Chris Messina     ...     Detective Bowden
Logan Marshall-Green     ...     Mechanic
Jenny O'Hara     ...     Old Woman
Bojana Novakovic     ...     Young Woman

Handling: Fem främlingar i Philadelphia inleder dagen med den mest vardagliga av rutiner. De stiger in i en hiss i ett kontorshus. På denna instängda plats tvingas de dela utrymme med människor de aldrig träffat förr. Ingen uppmärksammar någon annan, de kommer ju bara att dela några få ögonblick. Men vad som först verkar vara en helt vanlig hisstur visar sig vara allt annat än slumpennär hissen plötsligt fastnar. Ödet har en plan för dessa arma själar. Idag kommer dessa främlingar att avslöja sina mörkaste hemligheter för varandra, och samtidigt få betala för sina synder.

Långsamt och metodiskt övergår en smått irriterande situation till ren hjälplöshet och terror. Hemska saker börjar ske med passagerarna, en efter en, och misstankarna om vem som ligger bakom händelserna skiftar.. fram till dess att de får reda på den fasansfulla sanningen: en av dem är Djävulen själv.

Alltmedan de på utsidan förgäves försöker rädda dem, inser passagerarna att det enda sättet att överleva är genom att konfrontera den ondska som har lett dem dit de befinner sig idag.

From the mind of M. Night Shyamalan - den reklam snutten fick biopbliken att skraa i USA, reklammakarna tog genast och dempade M. Night Shyamalan medverkan till filmen, Den är allså inte regisserad av M. Night, utan han har bara varit med och skrivit den. Regissören för filmen heter John Erick Dowdle som bla gjort Quarentine och Full Moon Rising.

Tanken på M. Night historik (The Last Airbender, Lady In The Water, The Happening) så var det nog bra att han inte gjorde filmen,

Handligen är enkel, den är begränsad till ett hus, fokus på en hiss, emn ändå en del händelser runt omkring huset.
Skådespelarna är överlag bra, finns inget att klaga på. Den är snygg filmad, spänningne ökar och den håller sig faktiskt intressant hela vägen till slutet. Djävulen, är oftast ett intressant ämne, och det är det även här

Bra thriller-skräck som överaskade, att var bättre än vad man förväntade sig, från the mind of M. Night.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback