Film: Easy A - Betyg * * *

easy a


ikonikonikon

Emma Stone     ...     Olive
Penn Badgley     ...     Woodchuck Todd
Amanda Bynes     ...     Marianne
Dan Byrd     ...     Brandon
Thomas Haden Church     Mr. Griffith
Patricia Clarkson     Rosemary
Cam Gigandet     ...     Micah
Lisa Kudrow     ...     Mrs. Griffith

Handling: I efterdyningarna av en liten vit lögn om att ha förlorat sin oskuld, upptäcker ordentliga high school eleven Olive Penderghast att hennes nya bad-girl image har en uppsida: hon blir äntligen uppmärksammad. Olive bestämmer sig för att exploatera sitt ”slampiga” rykte för att öka sin sociala status. Men livet börja snurra ur kontroll, och till slut är det endast en kille som ser igenom hennes tuffa yttre och in i hennes rätta själ och hjärta.

Easy A en rätt klassisk ungdoms/skol film, som vi redan sett så många gånger innan. Den följer rätt bra mallen för denna typen av filmer, det som skiljer den åt, att det är mysndigare, rappare, och bättre.

Det finns en hel del roliga scener, en del överdrivet, precis som det är i amikanska highschool filmer. Dock känns det dock att det är mer kvalité över denna filmen. Det som påverkar mest är att manuset är bättre än vanligt, specellt dialogen. Det andra är skådespelarna. Emma Stone är klockren i huvudrollen, hon har blivit nominerad till en Golden Globe fär filminsatsen och det är hon värd.

Penn Badgley (Gossip Girl), Cam Gigandet (Twilight) och de andra skådespelarna runt huvudrollskaraktären är också helt okej. Men bäst är de som spelar Emma Stones föräldrar - de är väldigt roliga!

Det kanske inte blir en klassiker så som Cant Bu Me Love, Fira Med Ferris eller American Pie. Men den hamnar nog nånstans mellan Nu Är Det Kört, 10 Things I Hate About You och Say Anything.

Detta är allså en rätt trevlig Highschool film. Inget som kommer förändra världen, men trevlig för stunden.


Kommentarer
nenne johansson karlsson säger:

sett den, så sjukt bra!!!

bloggade om den nyss typ.. xd

2011-01-16 | 23:08:32
Bloggadress: http://mockiingbiird.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback