Film: Unthinkable - Betyg * * * ½

Film: Unthinkable - Betyg * * * ½

ikonikonikonikon halv

Drama | Thriller   

Samuel L. Jackson     Henry Herald 'H' Humphries
Carrie-Anne Moss     Agent Helen Brody
Michael Sheen     ...     Steven Arthur Younger
Stephen Root     ...     Charlie Thompson
Martin Donovan     ...     Assistant Director Jack Saunders

Handling: Då en extremist med bakgrund som atomenergiexpert (Michael Sheen, Underworld) planterar tre bomber i tre olika städer, går landets anti-terrorist grupp igång och tar honom till fånga.

Men de vet fortfarande inte var bomberna finns. När tiden håller på att rinna ut tvingas FBI-agenten Helen Brody (Carrie-Anne Moss, Matrix-filmerna) att samarbeta med den gåtfulla förhörsledaren, som går under namnet "H" (Samuel L. Jackson, Pulp fiction) vilkens skoningslösa metoder brukar ge resultat. Men det blir en maktkamp mellan Brody, "H" och terroristen, och det som därefter sker är otroligt och till slut - OTÄNKBART!

Gregor Jordan som har gjort filmen har blandannat gjort filmer som Buffalo Soldiers, The Informers och Ned Kelly. Ingen av dessa filmer har fastnat i minnet, men hans senaste, Unthinkable kommer göra det.

Filmen utspelar sig mest i en lokal som militären har som hemligt utfrågningsställe för terrorister. Det är mest runt utfrågningen och lite händelser runt omkring, vilket gör filmen begränsad, men fokuserad på huvudämnet.

Carrie-Anne Moss (Matrix 1-3, Memento) spelar FBI-Agenten som har samvete och moraliska åsikter, hon är motvikten till den roll som Samuel L Jackson (Pulp Ficktion, Star Wars 3 - Mörkrets Hämnd, Unbreakable, Shaft) har. Han är den som skall knäcka terroristen.

Carrie-Anne spelar som vanligt trovärdigt och bra, även skådisarna i birollerna spelar bra. Martin Sheen (Underworld, Kingdom Of Heaven, Alice i Underlandet, Twilight: Breaking Dawn) spelar mycket övertygande och träffsäker som plågad terrorist - en biroll som borde få priser. Men bäst, och mannen som gör hela filmen är en briljant, träffsäker och våldsam Samuel L Jackson, minns inte ens när han var så här bra senast - helt fantastisk. Och det är han som rädda filmen från en vanlig trea, och lutar sig mer åt betyg fyra hållet.

Bra skådespelare, hyffsat manus men dock begränsad i brist på olika miljöer - dock en sevärd thriller som fastnar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback