Film: Gamer - Betyg * * *

Gamer

Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1

Action | Sci-Fi | Thriller


Gerard Butler    ...     Kable / John Tillman
Amber Valletta    ...     Angie
Michael C. Hall    ...     Ken Castle
Kyra Sedgwick    ...     Gina Parker Smith
Logan Lerman    ...     Simon Silverton

Gamer utspelar sig i en nära framtid, en tid då tankekontrollsteknologi har tagit samhället med storm. Människor kontrollerar andra människor i ett gigantiskt multiplayerspel över Internet.

Den enstörige miljardären Ken Castle är skapare till den kontroversiella underhållningsformen Slayers - ett mäkta populärt spel som låter miljoner agera ut sina innersta lustar och fantasier online - framför en världspublik. Spelandet har utvecklats in i en ny, skrämmande dimension...tankekontroll...manipulation...människor som spelar med människor.

I centrum finns Kable, superstjärnan och kulthjälten från det ultrabrutala spelet Slayers Kable styrs av Simon, en ung spelare med rockstjärnestatus, som fortsätter att trotsa oddsen och för Kable till seger varje vecka. Bortförd från sin familj, inburad och tvingad att strida mot sin vilja måste Kable - den moderna tidens Gladiator - överleva länge nog att kunna fly från spelet, frita sin familj, återfå sin identitet och rädda mänskligheten från Castles hänsynslösa teknologi.

Det tog ett tag att förstå vad filmen igentligen handlade om, vad som hände och inte hände och hur det hängde ihop. Hade inte läst om handlingen innan och hade inget minne av trailers, bara framsidan på filmen. Gerard Butler är en skådis som passar in i actionfilmer, spelar hyffsat bra och känns seriös. Filmen är våldsam, ungefär som ett actiondataspel. Lagom spännande och visuellt är det snyggt gjort. Gillar man Sci Fi action så är denna ett bra val.


Kommentarer
Lina säger:

Du är nog en av de få som jag stött på, som inte tycker denna suger. Alla snackar skit om denna filmen, varför kan jag dock inte förstå. För så dålig är den ju inte. En Okej film som jag uttryckte mig.

2010-02-24 | 03:45:29
Bloggadress: http://afreaklikeme.blogg.se/
Bacardiboy säger:

Där ser man! Jag hade missat allt skitsnack om filmen faktiskt, vi var tre som såg denna filmen och alla tyckte den var helt klart godkänd, även man satt helt förvirrad i början (men det kan bero vi inte mindes trailern eller handlingen)Kul i alla fall du gillade den med!

2010-02-24 | 11:57:21
Bloggadress: http://bacardiboy.blogg.se/
J säger:

Gillade inte denna var ganska tråkigt faktiskt.

2010-02-27 | 02:10:25
Bloggadress: http://starfield.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback