Film: It´s Complicated - Betyg * * * *

It´s Complicated

Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1

Comedy | Romance

Meryl Streep     ...     Jane
Steve Martin    ...     Adam
Alec Baldwin    ...     Jake
John Krasinski    ...     Harley
Lake Bell    ...     Agness
Mary Kay Place    ...     Joanne
Rita Wilson    ...     Trisha
Alexandra Wentworth    Diane
Hunter Parrish    ...     Luke

Jane är mor till tre vuxna barn, äger en blomstrande restaurang i Santa Barbara och har, tio år efter skilsmässan, ett vänskapligt förhållande till sin exmake, advokaten Jake. Men när Jane och Jake reser bort tillsammans för deras sons collegeexamen börjar saker och ting bli komplicerade. En oskyldig måltid tillsammans leder till något ingen av dem hade kunnat förutse – en kärleksaffär. Då Jake är omgift med den mycket yngre Agness har Jane helt plötsligt blivit den andra kvinnan.

Fångad mitt i den pånyttfödda romansen är Adam, en arkitekt som anställts av Jane för att designa om hennes kök. Även Adam läker såren från en skilsmässa men faller snart för Jane. Han inser dock snart att han blivit en del av en inveckladkärlekstriangel.

Bör Jane och Jake försöka gå vidare med sina liv eller kan det vara så att kärleken är ljuvligare vid andra försöket? Det är.. komplicerat.

Som ni förstår på handlingen ör det ombytta roller och helt plötsligt är det Meryl Streeps rollfigur Jane som är den andra kvinnan. Filmen har seriösa delar, men som mest är den smårolig nästan hela tiden. Alec Badwin är fantastisk som Jake, Meryl Streep lyser åter igen på bioduken, denna kvinnan är helt enkelt en av vår tids bästa kvinniga skådespelare. Det är först efter Djävulen Bär Prada som jag vaknade upp för hennes storhet. Lägg till Mamma Mia, Julie & Julia och Doubt samt denna mer lättsamma komedi, så ser man vilken bredd Meryl har. Steve Martin har en biroll och är nedtonad, vilket är skönt, kan lätt bli överspel från hans sida när han medverkar i filmer. Övriga skådespelare gör ett utmärkt jobb. Filmen känns lite att det är en film för kvinnor och med över 45år, men den är faktiskt så rolig och bra att den passar alla åldrar. Det är inte varje vecka det kommer en härligt rolig komedi med skådespelarisatser av högsta klass.


Kommentarer
Anonym säger:

den va skit bra !! :)

2010-02-02 | 11:53:10
Bloggadress: http://vonj.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback