Film: Prinsessa - Betyg * * * *

Prinsessa Filmen

Prinsessa Filmen

Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1Bacardi Betyg 1

Comedy | Drama | Family

Zandra Andersson    Maja
Moa Silén    ...     Erika
Anastasios Soulis    Alex
Maria Lundqvist    ...     Eva

I en hopplöst bonnig småstad någonstans i Sverige bor Maja, 18 år. Hennes högsta och enda dröm är att bli skådespelare. Hon vill stå i centrum, att alla ska se henne, den vackra människa hon är inuti. Det är bara lite svårt att se. Maja är kraftigt överviktig, klumpig och socialt missanpassad.

Erika Sohlman är 28 år och dokumentärfilmare från Stockholm. När hon träffar på Maja ser hon ett utmärkt tillfälle att skapa tragikomisk underhållning på Majas bekostnad. Lycklig över att äntligen få den uppmärksamhet hon förtjänar, tar Maja tacksamt emot chansen att bli filmad.

I början av filmen är det mest pinsamt, att man tom funderar på att inte se klart filmen. Sen blir den komisk, speciellt när en tv-serie scen spelas in, och man tänker då att tv-serien känns roligare än den film man ser på är. Men där vänder den. Humor blandas med allvar. Maja blir utskrattad både av människor i filmen, och man kan inte själv låta bli att skratta åt flera scener, men ändå ha en medkänsla för Maja hela vägen, då hon får stå upp med en hel del skit för sin övervikt och utseende.

Filmen berör, den är stark och med en hel del humor, blandningen av det tragiska och det humoristiska är väl balanserat. Zandra Andersson spelar bra som Maja, Moa övertygar som Erika liksom Anastasios Soulis bra val som Alex. Maria Lundqvist är alltid sevärd, så även i denna drama komedi. Det här är en bra film om drömmar, acceptans och att kunna vara sig själv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback