Melodifestivalen - 30 bästa låtarna på 00-talet!

lena ph


01 - Det gör ont - Lena Philipsson
Den perfekta Melodifestivalvinnaren. Framträdandet och låten hade allt. Lena Philipsson visade vad skåpet skulle stå, och ingen sedan dess har lyckats få en så stor crossover hit, Lena gjorde ett sexigt framträdande med humor och en koregrafi som fick hela Sverige göra parodier och egna versioner på fester hela året. Golvmopparna fick helt plötsligt bli hela Sveriges mikrofonstativ. Radiokanalerna gjorde egna versioner och blev en riktig singstar hit. På Trackslistan blev inte bara "Det gör ont" årets låt, Lena Ph blev även årets artist alla katogorier, men del draghjälp av hitsen "Delirium" och "Lena Anthem" också. Lena är den moderna Melidifestivalen i ett. Allt var perfekt, och hon har du även en vinnarlåt bland sina klassiker. Låten är en klass för sig själv.

02 Cara mia - Måns Zelmerlöw
Från Idol till festivalen. Det största genombrottet för en ny artist under 2000-talet. Framträdandet var perfekt och låten blev en stor radiohit.

03 Lay your love on me - BWO
Fyra gånger har de varit med, men det var med denna låten de kom en låt som verkligen borde ha vunnit. Låten känns som en Madonna Hung Up poppärla som är bland det bästa BWO har gjort. Tyvärr räckte det inte till en vinst.

04 The worrying kind - The Ark
Att denna fantastiska grupp ställe upp i tävlingen var verkligen kul. Och vilken rock n schlager dänga det var. Bra framträdande av Ola & co. Men Europa förstod ingenting, och de floppade totalt, nästan lika mycket som Martin Stenmark och Charlotte Perrelli.

05 Stay the night - Alcazar
Precis som BWO kommer bra låt efter bra låt från denna gruppen. Men inte ens när de är som bäst och borde vinna, så vinner dom inte. Discodänga som skulle fått Europa att rösta - mer än till Marlena i alla fall.

06 Hero - Charlotte Perrelli
"Tusen och en natt" är en dansbandsschalger jag inte tål, trotts hon vann ESC med den. Noll hits efter den, kommer då comebacken. Det är ett snyggt framträdande, snygg låt med stark refräng och blev en hyffsat stor hit efter vinsten. Men i ESC fick hon kalla handen, beror nog på att framträdandet var sämre och såg rätt bitchig ut pga sminket. Sen fanns det två andra starka kvinnliga artister med samma år, som var bättre, bla "Shady Lady".

07 Not a sinner nor a saint - Alcazar
Bögdisco som bäst. Det var 2003 nya festivalen verkligen började synas, som sedan exploderade 2004 med Lena Ph. Alcazar var säkra på scenen, men det räckte inte hela vägen då heller.

08 Håll om mig - Nanne Grönwall
Att Martin Stenmark och hans helt omoderna "Las Vegas" vann känns fortfarande helt fel. Nanne gjorde en storstilad comeback med en låt som hade härligt tryck i sig. Helt plötsligt var Nanne folklig på riktigt.

09 Temple of love - BWO
Alexander Bard är en grym låtskrivare när det kommer till starka poplåtar. Framträdandet var grymt och borde vunnit 2006. Kanske hade kommit tre eller tvåa i ESC i alla fall.

10 I remember love - Sarah Dawn Finer
Bästa balladen på 2000-talet. Magiskt starkröst och stark låt. En nattradiofavorit. Det är inte bara Carola som kan sjunga skiten ur ballader!

11 Love, love, love
Agnes Carlsson är den perfekta popprincessan. Snyggare än de flesta, guldig sexig dräkt och en skön popröst. Låten är ingen "Release Me" eller "On & On" men andå väldigt bra producerad av Anders Hansson.

12 Empty room - Sanna Nielsen
Har aldrig gillat henne innan hon sjöng denna tårdrypande balladen. Det var känslosamt och starkt, en låt med stark refräng. Lite Mariah Carey 90-tal, men vad gjorde det.

13 Deja vu - Velvet
Stark refräng och dansgolvsvänligt. Hon har inte den bästa rösten, men tillräkligt bra för funka i NRJ.

14 Sing for me - Andreas Johnson

Härlig 60-talspop rock med en kille som har både rösten och bra scennärvaro.

15 Moving on - Sarah Dawn Finer
Rösten var där igen, den stora refrängen, otroligt bra nattradiolåt - som i dancemix är grym.

16 Live forever - Magnus Carlsson
Han verkade vara med i Melidifestivalen hela tiden, men det var bara denna låten som var riktigt bra. Framträdandet kändes lite avdankat, men låten var en skön 80-talssynthpop hit.

17 Hope & glory - Måns Zelmerlöw
Som en B-version av Cara mia - och det betyder att den fortfarande är rätt stark och bra. Måns som vanligt, grym på scenen.

18 You´re not alone - BWO
Det tog ett tag innan denna låten riktigt satte sig, kändes som en Timbaland produktion, vilket inte är fel. Men det var dansmixen de borde tävlat med - för den är fantastiskt bra.

19 1000 Miles - H.E.A.T
Bästa schalgerrocken efter The Ark. Stark refräng och allmänt skön.

20 When the night coems falling - Sebastian Karlsson
En av Idols bästa artister. Skön låt, men så här i efterhand inte är riktigt lika bra.

21 Evighet - Carola
Man kan väl inte ha en sådan här lista utan att Carola är med. När jag jobbade med Mello 2006 i Göteborg, hoppades jag Carola skulle floppa totalt. Ville verkligen inte gilla den. På genrepet, när hon sjöng den för första gången, satt jag längst fram. Hårt ställe sig upp på armarna av blåtta Carolas första toner. F-n, där vann hon tänkte jag. Låten kändes lite omodern, men var fortfarande stark. Carola är en artist som äger scenen. Och det kommer man långt på. Men den internationella karriären jag pratade med Carola om, blev inget av.

22 Kalla nätter - Jessica Andersson
Det är Jessica & Lena som är sexigast i festivalen. Men i detta framträdande såg det ut om PH hade sytt Andersson kläder 1988. Ingen vacker syn. Men låten var bra och Jessica är ju Jessica. Otroligt snygg allså!

23 Paradise - E-type
Eurodisco som bäst 2004 i alla fall. Refrängen var otroligt klämskäck och skön.

24 Min kärlek - Shirley Clamp
Klassik schlager, som är bättre än alla Linda Bengtzings låtar. Stark refäng och röst. Skön tjej.

25 Night of passion - The Poddles

Yttligare en schlagerrock som har grym refräng och lite bra effekter på scenen.

26 Alcastar - Alcazar
Disco, disco, disco. Det är vad dom kan bäst. Och visst funkade, även om framträdandet var lite väl space-relaterat.

27 Higher - Star Pilots
Scenframträdandet var inget speciellt, men en skön dancepoplåt som var RixFm anpassad.

28 Show me heaven - Lili & Susie
Minns "Oh mama", så visst var det nostalgi att se syrarna igen. Stark refräng, men hade inget liv utanför festivalen på listor eller radio.

29 För att du finns - Sonja Aldén
Snygg, trevlig och mycket bra röst, Sonja Aldén fick ett stort genombrott men en okej P4 hit.

30 The queen
Velvet, igen med en schysst danspoplåt som försvann på vägen.Vilka är dina favoriter?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback