Melodifestivalens programledare - vilka är bäst & vilka är sämst?

Lena Ph

Här listar jag mina favoriter, av de som har varit programledare sedan 2000.

Bästa:

01 Lena Philipsson, 2006
Året var 2006 Lena Philipsson tog över Melodifestivalsjobbet och styrde upp alla deltävlingarna och finalen själv. Hon var snygg, hade humor, självdistans, ironi och skötte sig allmänt bra. Och så höjde hon stjänglansen för festivalen flera steg. Hon fick lite kritik för delar av humorn första deltävlingarna, men vände även pressen och tittarna till att göra en stor succé och fick fyra plus av Aftonbladets läsare. I Göteborg fanns alla Mello-Lenorna på scenen, där komikser gjorde parodi på Ph. Men bäst blev det i finalen då Lena Ph äntligen fick sjunga, först ett medly om final artisterna och sen fantastiska "Jag ångrar ingenting".

02 Peter Settman, Ola Lindholm & Charlotte Perrelli, 2004
Den starkaste och skönaste trion som har haft äran att vara programledare. Samtliga var proffsiga, roliga och avslappnade.

03 Kristian Luuk 2007. 2008
Alltid haft lite svårt för denna mannen. Men det här klarade han av galant. Vissa skämt dog helt, men överlag gjorde han ett mycket bra jobb! Jessica Andersson kläderna. Humor! Höjde nivån gjorde också mellanakts hjälp från Björn Gustavsson.

04 Mark Levengood med vänner, 2003
Mark var stabil genom hela 2003, medan hans delprogramledare var av olika kvalité. Charlotte & Lena Ph var grymma, Lill-Babs fungerade bra, Carola var inget vidare och Jonas Gardell, blev bara för mycket. Mark var dock stabil hela festivalen igenom.

05 Björn Skifs med flera, 2000
Carola, Lena Philipsson, Arja, Lotta Engberg, Lasse Holm, Lasse Berghagen, Elizabeth Andreasson…..listan är lång, och bra var det. Mellanakten var helt fantastisk!

06 Petra Mede
Vet att många inte gillade henne alls. Jag trodde att jag skulle ogilla henne efter sett hennes tv insatser tidigare. Men bitchigheten drogs det ner på och hon blev lite mer familjevänlig, så denna mello anpassade Mede fungerade utmärkt. Trotts detta var det skönt att slippa se henne ett år till.

Sämsta

01 Nour El-Refai, 2008
Medhjälpare till Luuk. Hemskt dålig.

02 Alexandra Pascalidou och Shan Atci, Johanna Westman och Markoolio, 2005
Inget vidare helt enkelt.

Sen har det varit hyffsad kvalité faktiskt. Årets Måns Zelmerlöw och Christine Meltzer är inte jättebra, men inte jättedåliga heller. Mer som mellanmjölk med lite dåliga skämt. Första deltävlingen var dock grym med Dolph Lundgren, så vi får se hur det utvecklar sig fram till finalen.

Vilka programledare tyckte du var bra / dåliga?
Kommentarer
Anna säger:

Klart Lena vinner din lista.... Du är söt!

Har länkat till din blogg.... Kolla in :)

2010-02-22 | 13:42:02
Bloggadress: http://gbganna.blogspot.com/2010/02/award.html
Bacardiboy säger:

Åhhhh vad söt du är!!Lena----yeah <3

2010-02-22 | 13:50:38
Bloggadress: http://bacardiboy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback