Så bra var deltävling ett av Melodifestivalen!

ola svensson
Topp 8
1. Ola "Unstoppable" - Betyg * * * *
Hade redan i sommras tröttnat på Olas popstil, med sommarhits som påminner om varandra. Så förväntningarna var inte höga på Olas nya. Men det är skönt att han kan visa upp en mer modern, dansrelaterad musik. Detta är låten Danny eller EMD önskar dom hade, påminner både om Dannys starkaste hits, liksom Olas egna refränger. Klockren pophit, men skönt piona slinga som är helt fantastiskt bra!
2. Salem Al Fakir "Keep On Walking" - Betyg * * * +
Detta kommer vara en av vårens bästa hits i radio P3. Jag var inte helt övertygan av själva framträdandet, det händer inte så mycket, men låten är kvalité. Han sjunger bra. Det är ändå snyggt och det känns gångbart över åldrarna. Refrängen sätter sig. Ett komptent bidrag med duktig artist helt enkelt.
3. Linda Pritchard "You're Making Me Hot-Hot-Hot" - Betyg * * *
Det fanns ett bidrag som luktade Eurovision Song Contest - och det var detta snygga nummer med ett helt gäng med snygga tjejer. Känns lite "My Number One", lite Armenien från förra året och en hel del Velvet blandat med Shakira. Proffsigt och skön låt.
4. Pain of Salvation "Road Salt" - Betyg * * *
Metalband goes very soft. Lugnare än Takida och Nickelback. Men med stark utstrålning och väldigt skön röst, kan denna ta sig till Globen. En hit för nattradion och Tracks.
Resten är mer eller mindre uselt:

5. Jessica Andersson "I Did It For Love" - Betyg *
Det är ingen Sonja Aldén eller Sarah Dawn Finer. Jessica har rösten, men denna låt är så omodern, trist och helt enkelt tråkig att man hellst aldrig vilja höra den en gång till. Snygga Jessica är värd nått mycket bättre.
6. Frispråkarn "Singel" - Betyg *
Ännu en hip hop låt med i festivalen, och åter igen helt värdelös. Den kommer inte i närheten av Fridas Upp och Hoppa hit. Detta var bara trist, patetiskt och löjligt.
7. Anders Ekborg "The Saviour" - Betyg *
Fick en svag Christer Sjögren "I Love Europe" känsla, att detta kanske går hem bland dom äldre. Tur åkte han ut, för detta var hemskt framträdande, medans rösten var stark men lite skrikig. Låten? Inte min typ av musik.
8. Jenny Silver "A Place To Stay" - Betyg *
Jag hoppas detta var det sämsta bidraget som kom med i år. Slätstruken skit dans produktion. Sen såg hon ut som ett Kylie-Lady Gaga expriment som hade gått helt fel.
Utöver detta var programledarna bra - men Dolph Lundgren, He-Man var kungen!! Uppningsnummret var effektfullt och väldigt proffigt med Charlotte Perrelli, Sonja Aldén och Nanne Grönwall. Alla hade på sig Perrelli kläder, minimalt och tight. Och det är ju inte fel. Bara vänta på Carola och Lena Ph till övriga tävlingar...eller?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback