Tredje deltävlingen i Melodifestivalen bjuder på Darin & Alcazar

mello GBG
På bilden ser ni vilka artister och låtar som tävlar i tredje deltävlingen i Melodifestivalen på lördag i Göteborg. Verkar vara lika svagt/starkt startfält som de två första gångerna. Kändisfaktor ökar något då en av Idols största artister är med - Darin. Killen har medverkar i Melodifestivalsammanhang tidigare, 2005 var han med i 50 års hyllningen till Mello, där han gjorde succé med Lena Philipssons "Det Gör Ont". Darin var även mellankt för Melo då han sjöng "Se På Mig" av Jan Johansen. Darin kommer sjunga en storslagen ballad som är modernt producerad.

Alcazar försöker igen, men svårt att se de vinner när dom redan haft kanonlåtar med och inte vunnit så som "Not A Sinner Nor A Saint", "Alcastar" och "Stay The Night". Alcazar känns nu lite som BWO, gör bra ifrån sig, men når inte ända fram. Men hoppas det går bra för dom i år. Det kommer vara en Alcazardänga, så redan nu låter det som en radiohit! Crucified Barbara verkar helt klart intressanta, tuffa rocktjejer som skall köra en rockballad. En som heter Johannes Bah Kuhnke kommer göra en storslagen rockballad, vilket kanske är en konkurrent till tjejerna då. En av låtskrivaren heter Anders Hansson, en man som varit producent och låtskrivare till bla Orup, Lena Ph, Alcazar och framför allt Agnes Carlssons "Release Me" succé. Yttligare en tjejgrupp är med Timoteij, de skall sjunga en upptempo poplåt med folkmusik inslängt. Getty Domein är en helt ny artist, han kommer sjunga en låt på sitt hemspråk. Kommer nog bli svårt i en tävling där svenska och engelska är de enda språken som går bra.

Erik Linder är från Talang, sjunger en modern vislåt. Kanske något för älndre generationen? Se Talang klippet nedan så får ni höra hans speciella röst som fick hela publiken rörd, det kanske räcker med den? Han övertygade i alla fall Charlotte Perrelli och Bert Karlsson var hyffsat övertygad.
Elina Lanto är en av popartistsom inte riktigt får den stora hiten. Hon är bakom September och Velvet. Men i festivalen blir det rockpop låt, så det kan bli intressant hur det kommer låta.

Utan hört någon av låtarna så ser det bra ut för Darin och Alcazar att ta finalplats, eller i alla fall andra chansen. Resten, känns väldigt svårtippat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback