Film: Case 39 - Betyg * * * ½

Case 39


bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Thriller

Renée Zellweger     ...     Emily Jenkins
Jodelle Ferland    ...     Lilith Sullivan
Ian McShane    ...     Detective Barron
Bradley Cooper    ...     Doug
Callum Keith Rennie    Edward Sullivan
Adrian Lester    ...     Wayne


Emily Jenkins jobbar inom socialtjänsten och tror att hon sett det mesta som jobbet medför. Tills en dag då hon träffar den blott 10-åriga Lillith Sullivan, vilket blir hennes nya och mest mystiska fall. Emilys värsta föraningar bekräftas när föräldrarna försöker döda Lillith. Emily räddar henne och bestämmer sig för att ta hand om henne tills den rätta fosterfamiljen dyker upp.

Där har vi börjarn på en bra och spännande thriller. Case 39 är ingen storfilm, det är mer som en standardrysar thriller, som är bättre än förväntat.
Renée Zellwenger  försöker få bort Bridget Jones stämpel, oc det går hyffsat bra faktiskt. Bradley Cooper från Baksmällan och A-Team är helt okej i sin roll, men den som lyser mest av de alla är Jodelle Ferland som spelar den lilla flickan - helt lysande helt enkelt.

Man kan för tankar till filmer som Barnhemmet, The Orphan och några till, som är snäppet bättre, specielt filmmässigt. Case 39 klarar sig dock bra på egen hand, stundats fantastisk rysarunderhållning, där det blir lite otäckt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback