Film: The A-Team - Betyg * * * ½

A-Team


bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Action | Adventure | Thriller


Liam Neeson    ...     Col. John 'Hannibal' Smith
Bradley Cooper    ...     Lt. Templeton 'Faceman' Peck
Jessica Biel    ...     Charisa Sosa
Quinton 'Rampage' Jackson    ...     Cpl. Bosco 'B.A.' Baracus
Sharlto Copley    ...     Murdock
Patrick Wilson    ...     Lynch
Gerald McRaney    ...     General Morrison

Handling: Håll hårt i popcornen för det blir åka av när Hannibal Smith och hans A-Team intar vita duken till sommaren. Teamet består av B.A. Baracus en flygrädd vapenexpert med en fäbless för allt som glimmar, Templeton ”Face man” Peck som kan snacka omkull vem som helst och Howlin ”Mad” Murdock diagnostiserad galning och lysande pilot. Ge dem en minut och de är bra. Ge dem en timme och de är lika oslagbara som planen är galen.

Hade direkt inga förväntningar på den efter sett trailern. Minnet av tv-serien är svagt, det var en del recensioner av filmen på nätet som övertygade att ge den en chans på bio.

Introt av filmen är effektfullt, den drar igång direkt. Men man vet inte riktigt var det kommer bära av, när kommer den "riktiga" handlingen? Man behöver inte vänta så länge på att den kommer smygan de och byggs på. Filmen har bra effekter, den har bra action och framförallt har den skön humor som få en att skratta och småle. Liam Nesson överygade mig i "Taken" att han är en rätt bra skådespelare, han fortsätter att övertyga här. Bradley Cooper från Baksmällan spelar playboyen i ligan. Resten av gänget är minst lika bra. Skådespelarna fungerar bra ihop.

Detta är helt klart en härlig actionkomedi som rullar på för fullt, perfekt för en popcorn kväll på bio. Man blir inte missnöjd om man gillar just denna typ av filmer. Filmen har så klart ingen djupare mening, manuset är inget mästerverk alls, handlingen är inte superintressant, men den underhåller, och det kommer den rätt långt på!

Filmen får 3½ - men inte så himla långt från en svag 4a.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback