Politik: Schyman: Galen eller ett PR-geni?

Gudrun Schyman

Det är inte varje dag det kommer in politik på denna bloggen. Tror det har hänt en gång innan, då det handlade om debatt mellan en febersjuk Mona Sahlin och huggande statsminister. Denna gången handlar det om kvinnornas kamp till rättvisa - partiet FI går inte bra. Ligger runt 2% och har allså sämre siffror än t ex SD.
Förra gången Gudrun behövde uppmärksamhet tog hon hit en avdankad Hollywood stjärna som PR kupp. Fungerade det? Svaret var ja för mediaupmmärksamhet, för röster - tveksamt. Enligt en mätning är Gudrun Schyman populär och folk vill se henne i en regering. Det kan nog byggas på att hon är duktig på att argumentera i debatter, bättre än de flesta faktiskt, men ibland är hon helt galen.

För några år sedan gick hon ut i pressen (PR-kupp) att hon vill ha mansskatt - för män våldför sig på kvinnor vilket är en stor konstad för samhället, därav skall vi betala mer skatt! Har i alla fall gör mig det var nått åt det hållet, underbara Robert Ascberg svarade på tal och sa "Jag tänker fan inte betala någon KUKSKATT!.

I år, vad skulle Gudrun Schyman hitta på denna gången för att få uppmärksamhet. Jo hon bränner över grillen, inte en fläskkarré, utan 100 000 kr! Det är så mycket kvinnor förlorar varje minut i Sverige på sämre löner, för samma jobb.

Första tanken var - hon är ju helt galen! Hon har flippat ut totalt! Vi ju vana med PR kupper från henne, och privatlivsskandaler med alkohol, Rave fester och annat. Men detta tog väl priset?

Men vilket genomslag, ingen pratade om FI eller Gudrun dagen innan. Ingen verkligen brydde sig. Dom var ju döda. Precis som hon själv säger, är man inte vid 4% gränsen, så är man ju inte med i mediabevakningen.
Men nu fick hon i alla fall löpsedlar och långa artiklar i all media. Pressen blev som galna. Folk blev arga, ursinniga, irriterade.....hon är ju helt sjuk i huvudet! 100 000kr kan man göra så mycket mer för!

Men, om hon hade lagt de 100 000kr där hon nu gjorde, inom Reklam, så hade det knappt räkt till en helsida i DN.

Nu skriver press från hela världen om händelsen - vilken svensk politer lyckas med det?

Får hon mer röster? Tror inte det.
Mer uppmärksamhet om kvinnofrågan - ja
Är FI med i matchen - nej, men nu har vi fått en påminnelse att de fortfarande finns och att kvinnofrågan glöms bort av många andra.

Vad tycker du?Kommentarer
Flaming Fiona säger:

jag anser att det var ett genialt drag, möjligen värvar hon inte fler röster bland de kortsiktiga som fasanfullt skriker "jisses vilken tok! man kan göra sååå mycket mer för pengarna!" (vad gör dom med sina egna pengar?) men det är ett effektivt sätt att belysa just det som var meningen att belysa - nämligen skillnaden mellan kvinnor och mäns villkor. jag ser inga som helst fel i att hon använder sig av media för att få fram sitt budskap, det gör alla, skillnaden nu var bara att hon var snäppet vassare än de andra den dagen.

2010-07-13 | 22:35:51
Bloggadress: http://www.flamingfiona.blogspot.com
BacardiBoy säger:

du har nog rätt :)

2010-07-14 | 11:59:11
Bloggadress: http://bacardiboy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback