Film: Prince of Persia: The Sands of Time - Betyg * * *

Prince of Persia: The Sands of Time

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Action | Adventure | Fantasy | Romance


Jake Gyllenhaal    ...     Dastan
Gemma Arterton    Tamina
Ben Kingsley    ...     Nizam
Alfred Molina    ...     Sheik Amar
Steve Toussaint    ...     Seso
Toby Kebbell    ...     Garsiv

Handling: Dastan, prins av Persien har efter en belägring avtvingat en indisk maharadja hans dotter och olika magiska föremål. Men den vesir som förrått maharadjan lurar Dastan att öppna ett timglas med en magisk dolk och släppa ut Tidens sand. När sanden lämnat sin hållare förvandlas stadens innevånare till rasande demoner och Dastan måste ta hjälp av den indiska prinsessan för att rädda sitt folk och förhindra att en sandstorm förgör hela världen. Med hjälp av Tidens dolk kan Dastan styra tiden och kanske ordna så att hans ödesdigra misstag blir ogjorda.

Som ni ser på handlingen är den väl inte allt för briljant, men sen bygger filmen på ett spel med, och filmer som byggs på spel kan både gå bra och dåligt. Prince Of Persia får man nog räkna med de filmsatsningarna som var helt okej godkänt i alla fall. Det är ingen Doom flopp precis, utan klarar sig lika bra som Tomb Raider gjorde, om inte bättre.

Filmen känns inte lika storslagen som man trodde den skulle vara efter diverse trailers. En heldel hoppande och figtande och lite krigscener. Allt fungerar rätt bra. Det blir inga direkt "wow" effekter, utan man accepterar det som en okej indiana jones liknande historia.

Handlingen greppar inte riktigt tag i en, samma problem som Clash Of The Titans hade, det är ju en klar fördel man bryr sig om rollkaraktärerna.
Huvudrollsinhavaren, ny tränade Jake Gyllenhaal, alanseras som den nya muskelösa äventyrstjärnan. Det känns tom mindre lyckat än Brendan Frasier. Och det vill inte säga lite. Med sin välpumpadade nya kropp så är han fit to fight och bli den där stora stjärnan - men hans personlighet, hans sätt att spela, faller platt och blir inte charmigt - utan töntigt. Jake känns helt fel i rollen. Sam från Avatar hade passat mycket bättre.

Gemma är vacker Tamina, mer än så är det inte. Men Ben Kingsly räddar showen, han spelar övertygande och bra i sin roll. Birollerna är också överlag bra.

Filmen får godkänt, det är en okej Söndagsfilm, men den blir inte lika bra som Indiana Jones tre första äventyr eller Mumien för den delen heller.Kommentarer
Malin säger:

Måste se den pga Ben Kingsley :)

2010-06-21 | 18:58:35
Bloggadress: http://malinbs.wordpress.com/
BacardiBoy säger:

Ja, Ben spelar ju oftast väldigt övertygande, och det gör han även i denna roll han fick i Persia :)

2010-06-22 | 08:58:30
Bloggadress: http://bacardiboy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback