Film: The Wollfman - Betyg * * *

wolfman

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Horror | Thriller

Simon Merrells     ...     Ben Talbot
Gemma Whelan    ...     Gwen's Maid
Emily Blunt    ...     Gwen Conliffe
Benicio Del Toro    ...     Lawrence Talbot
Mario Marin-Borquez    ...     Young Lawrence
Asa Butterfield    ...     Young Ben
Cristina Contes    ...     Solana Talbot
Anthony Hopkins    ...     Sir John Talbot

The Wolfman bygger på Universals klassiska film och i huvudrollen ser vi Benicio Del Toro som Lawrence Talbot - en plågad adelsman som nås av nyheten att hans bror försvunnit.Talbot återvänder till sitt familjegods efter att hans brors trolovade Gwen Conliffe (Emily Blunt) bett honom om hjälp att hitta sin blivande make.

Talbot återförenas med sin far (Anthony Hopkins) och påbörjar sökandet. Han upptäcker snart att ett blodtörstande odjur har dödat folk i byn och att en misstänksam polisinspektör från Scotland Yard vid namn Aberline (Hugo Weaving) har anlänt för att undersöka saken.
I jakten på det mardrömslika odjuret upptäcker Talbot det hårresande öde som väntar honom själv ..

Där har vi handlingen. Filmen känns väldigt klassiskt uppbyggd, filmad och hela uppsättningen känns klassisk. Från huvudrollsinhavarna som Benicio Del Toro till Anthony Hopskins. Filmen är kall, mörk i lantliga klassika engelska miljöer. Man får tankarna till klassiker som Dracula från 90-talet, där Gary Oldman och Keanu Reeves medverkade. Dracula är en klassiker, men det kommer dock inte The Wolfman bli.Förutsättningarna finns där, men den gripar aldrig tag, trotts bra rollinsatser från flera och att den är snyggt filmad, blir det inte mer än så.
En del skräckscener finns, specialeffekterna fungerar, men det känns på nått sätt ändå en film som kom 1994. Den är snäppet bättre än Wolf med Jack Nicolson, Del Tero är djurisk i både utseende och skådespeleri. Och det är just skådespelarna och miljöerna och filmningen som gör att denna film knappt får en trea. Seriös, men lättglömd skräckthriller.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback