Film: Youth In Revolt - Betyg * * *

Youth In Revolt

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Comedy | Drama | Romance

Michael Cera    ...     Nick Twisp and Francois Dillinger
Portia Doubleday    ...     Sheeni Saunders
Jean Smart    ...     Estelle Twisp
Zach Galifianakis    ...     Jerry
Erik Knudsen    ...     Lefty
Adhir Kalyan    ...     Vijay Joshi
Steve Buscemi    ...     George Twisp

Handling: Tonårskillen Nick Twisp lever i en småjobbig hemmiljö där mammans senaste snubbe sysslar med tvivelaktiga affärer. Men det är inte bara hemma han har det jobbigt, hela hans liv är ett kaos. För att mammans stora kärlek inte ska bli ihjälslagen övertygar han familjen om att det är perfekt läge för en spontan semester för hela familjen.. Nick är inte överlycklig precis. Men när man inte väntar sig något kul, det är då det händer. Plötsligt står hon där, Sheeni, Nicks drömtjej, tjejen som ska förvandla honom från nörd och oskuld till en erfaren och cool snubbe. Men ödet gör det inte lätt för någon av dem och snart är livet en katastrof för både för honom och alla runt omkring.

Michael Cera dyker upp som nörden lite överallt. Eller den annorlunda killen. Juno, Superbad, Paper Heart och Superbad heter några av dom senaste filmerna. Jag är inget direkt fan av killen, och det lockar inte mer att se en film, för hans namn står med i rolllistan. Det betyder inte han är dålig, utan bara inget speciellt för mig. Här spelar han också sitt alterego, som är en tuffare version av sig själv. För mycket Cera?!

Youth In Revolt är absolut ingen ungdomsfilm i samma skola som American Pie. Filmen känns mer som en indiependet film som visar upp hur en liten kärleikhistora kan vara och vilka konstigheter det kan hända, bara för att bli av med oskulden. Det är allså inga juck mot pajer, eller med superlim vid onani, dvs inte så mycket underbältet humor. Utan mer åt det skruvade, udda slaget. Vet inte varför jag tänker på Little Miss Sunshine, men den känns också lite indiependet aktig. Filmmusiken, filmsättet och handlingen plus Cera, gör att den känns att den skall tas mer seriöst och är lite mer kreddig bland kritiker.

Filmen har en rad bra biroller som gör filmen bättre, så inte huvudrollsinahavaren har hela filmen på sina axlar.

Kortfattat, en hel okej film för er som är trätta på American Pie och Bring It On blåsta blondiner, är är lite mer ungdoms film, med kredd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback