Film: Alice I Underlandet - Betyg * *

Alice filmen

bacardi ikonbacardi ikon

Adventure | Family | Fantasy

Mia Wasikowska     ...     Alice
Johnny Depp    ...     Mad Hatter
Helena Bonham Carter    ...     Red Queen
Anne Hathaway    ...     White Queen
Crispin Glover    ...     Stayne

Livet kommer snart att överraskande förändras för 19-åriga Alice Kingsley. En dag i trädgården följer hon efter en kanin och när han försvinner in i sitt kaninhål tittar Alice in där och faller. Hon faller länge och efter det så är ingenting sig likt. Vad Alice inte vet är att hon varit i Underlandet en gång förut som barn, men hon har inget minne av den händelsen. Vad som helst verkar kunna hända i det fantastiska Underlandet. Här möter hon nu en uppsjö av annorlunda och speciella invånare, som Hattmakaren, Filurkatten, den storrökande larven Absalom, den obehagliga Vita Drottningen och hennes ondskefulla äldre syster Hjärter Dam, den griniga härskarinnan av Underlandet.

När Tim Burtan står för bakom filmen, förstår man ju att det kommer blir fantasifullt och allmänt konstigt. Det passar bra för en sådan här drogpåverkad barnfilm, för den tecknade filmen är ju verkligen konstig. Och den känslan är kvar i denna spelfilm. Johnny Depp och Helena Bonham Carter är perfekta i sina roller, bättre passande kan man nog inte få. Filmen är väldigt snyggt gjort, animeringarna är läckra, fantasifulla och väldigt speciella. Det är verkligen en sagovärld. Effektmässigt når den inte upp till Avatar, men det är nog inte meningen heller, Tim går sin egna väg och visar sin version av Wonderland. Depp spelar "över", precis som i Chockladfabriken, och det är så klart passande för rollen.

Men det är något som går helt fel i filmen. Först, Mia som spelar Alice är helt blek i rollen, helt anonym och ointressant. Filmen engerar inte alls, man bryr sig inte om någon kartaktär, eller hur handlingen skall sluta. Bortsätt från effekter och bra skådespeleri är filmen helt död, och det kan inte vara bra om det skall vara en storslagen fantasy saga. Såg en miniserie om Alice för nått år sedan, den var inte jättebra heller, mycket sämre effekter och en budget som inte ens var i närheten av denna storproduktion, men ändå var den på samma nivå som denna, om inte lite bättre.

Alice i underlandet är en färgsprakande besvikelse. Det är fest för ögat, men helt själlös


Kommentarer
Metalnallen säger:

Där är vi helt oense, en klar 5:a!

2010-05-19 | 06:44:33
Bloggadress: http://metalnallen.wordpress.com
Bacardi Boy säger:

Hade också viljat tycka som du om filmen!!!Effektmässigt är det en fyra+ :)

2010-05-19 | 17:48:28
Bloggadress: http://bacardiboy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback