Film: Imaginary Heroes - Betyg * * * ½

Film: Imaginary Heroes - Betyg * * * ½

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Drama

Sigourney Weaver     ...     Sandy Travis
Emile Hirsch    ...     Tim Travis
Jeff Daniels    ...     Ben Travis
Michelle Williams    ...     Penny Travis
Kip Pardue    ...     Matt Travis

Familjen Travis verkar vara den perfekta amerikanska familjen. Men när äldsta sonen Matt plötsligt och tillsynes oförklarligt begår självmord raseras hela den perfekta fasaden och
familjebanden trasas sönder och samman. För att återfå kontrollen över sina liv tvingas de att konfrontera sig själva med det förfl utna. För bara genom att ärligt rannsaka sig själv kan de överleva sorgen och ta steget in i framtiden.

En film som kom 2004 som jag missade helt, men bättre sent än aldrig. Som ni förstår av filmens handling är den rätt tung, men den känns aldrig jobbig, utan intressant inblick hur olika personer hanterar en stor förlust inom familjen. Jeff Daniels spelar ovanligt bra som pappan som går till jobbet varje dag - men ändå aldrig är på arbetet. Michelle Williams spelar oftast väldigt bra, och även här gör hon det bästa av sin roll. Emile Hirsch känns igen från Alpha Dog och The Air I Breathe spelar också övetygande som brodern som lever vidare.
Men bäst är Sigourney Weaver, som åter igen briljerar i sin rolltolkning, mellan smärta och humor visar Sigourney Weaver hon inte bara är Ripley i Alien filmerna.

Startk drama som sätter sig, inte jätteupplyftande, men intressant.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback