Film: The Box - Betyg * *

the box

bacardi ikonbacardi ikon

Drama | Mystery | Sci-Fi | Thriller

Cameron Diaz     ...     Norma Lewis
James Marsden    ...     Arthur Lewis
Frank Langella    ...     Arlington Steward
James Rebhorn    ...     Norm Cahill

Någonstans i USA, 1976. Norma och Arthur Lewis ställs inför ett moraliskt dilemma när en mystisk låda dyker upp vid ytterdörren. Reglerna är enkla - öppnar de boxen och trycker på knappen kommer de genast att bli förmögna. Men priset är att det innebär döden för en slumpmässigt utvald människa någonstans på jorden. De har 24 timmar på sig att fatta sitt livs svåraste beslut....

Denna sci fi thrillen börjar bra. 70-talet är bra beskrivet i filmen, känns verkligen som en gammal film. Och det medför också att den har samma tempo som en 70-tals thriller kan ha, dvs det går väldigt långsamt fram. Storyn är intressant till en början, man blir nyfiken, intresserad vad kommer hända. Det blir rätt fort spännande….men ju längre filmen går, ju mer konstig blir den, och tyvärr, någonstans på vägen tappar men delar av intresset. När man har sett slutet känner man sig luran på två timmar.

Är det värt 1 miljon dollar, och sen veta att någon man inte känner måste sätta livet till? Man lovar att det är någon man inte känner. Och erbjudandet går vidare till någon annan sedan - som man inte känner - vilket medför - att man själv kan bli offret.

Intrigen, idén till manuset är stark och intressant. Rolltolkningarna är bra, Cameron Diaz kan spela annat än blåsta blondier och charmiga kvinnor i romantiska komedier. James Marsden övertygar också liksom Frank Langella.

Sci fi temat fungerar inte fullt ut, det är intressant till en början, men tappar sedan helt fotfästet. Det blir inte spännande, det blir bara konstigt. Början av filmen är en trea, men sen går det utför, så slutbetyget blir en inte speciellt stark tvåa. Synd, för detta kunde blivit riktigt bra.


Kommentarer
Lina säger:

Jag blev grymt besviken på den filmen, kommer dock inte ihåg vad jag gav den. men jag har för mig att jag använde ordet "seg"

2010-05-13 | 23:03:16
Bloggadress: http://afreaklikeme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback