Film: World Invasion: Battle Los Angeles - Betyg * * *

Film: World Invasion: Battle Los Angeles - Betyg * * *

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Action | Sci-Fi | Thriller

Aaron Eckhart     ...     Sgt. Michael Nantz
Ramon Rodriguez     2nd Lt. William Martinez
Cory Hardrict     ...     Cpl. Jason Lockett
Ne-Yo     ...         Cpl. Kevin Harris
James Hiroyuki Liao     LCpl. Steven Mottola
Will Rothhaar     ...     Cpl. Lee Imlay
Michelle Rodriguez     TSgt. Elena Santos

Handling: I åratal har UFO iakttagelser dokumenterats över hela världen – Buenos Aires, Seoul, Frankrike, Tyskland, Kina. Men 2011 kommer det som en gång var iakttagelser bli en skrämmande verklighet när Jorden attackeras av okända trupper. När folk över hela jorden ser världens stora städer falla, blir Los Angeles mänsklighetens sista utpost att stå fast mot det anfall som ingen förväntade sig. Det blir upp till marinofficeren och hans nya pluton att dra enlinje i sanden när de tar sig an en fiende olik allt de någonsin stött på tidigare.

Då var allså ännu en attak från yttre rymden här, ett tema som alltid är trevligt att se på film. På tv kan vi se serien V och tidigare på bio/dvd/blu-ray har vi kunnat ta del av Skyline och Monsters. Hur står sig denna filmen till de senaste med samma tema? Svaret är att den klarar sig hyffsat bra.

Medans Monsters var ett segdrama med noll procent action och var totalt ointressant och seg, så är Battle LA tvärtom. Här händer det saker nästan hela tiden. Gott om effekter är det också. Men precis som Skyline är denna filmen något begränsad - man håller sig till en plats, Los Angeles. Man för endast se på dåliga tv-bilder vad som händer i övriga världen. Och det är så det kanske kommer bli om detta skulle bli verklighet.

Medans serien V lägger energi på kartaktärsbeskrivningar och fördjupningar varför utomjordigarna är här, så gör inte Battle LA det alls. Vi får ingen bakgrund. Vi får ingen information om utomjordigarna alls. Dom bara är där en dag och försöker ta över jorden.

Battle LA är en krigsfilm, precis som Black Hawn Down, det enda som skiljer denna krigsfilm från andra av samma art, är att det är flygande rymdskepp som skjuter på oss.
Den är inspelad med ryckig kamra till stora delar, så att man skall känna en dokumäntär känsla. Där kan man gemnföra den med Cloverfield.

Den som förvänta sig storslagen science fiction film liknande Independence Day kommer bli besviken. Detta är inte en sådan film.

Skådespelarna fungerar i sina roller, problemet är att de får inte så mycket utrymme för att utveckla sina roller. Fördelen blir då istället - det blir mycket våld! Stort plus är att Michelle Rodriguez från Avatar medverkar, hon är alltid bra på att vara en bad ass, och hon gör det bra även här.

Effekterna är det inget fel på, håller samma klass som Distric 9. Tempot i filmen är högt vilket gör att det blir aldrig tråkigt. Sen är detta kanske inte en film man ser om många gånger.

Bättre än Skyline och Monsters, likvärdig med Distric 9 och Cloverfield, sämre än Världarnas Krig och ID4

Gillar du mycket våld, krig, förödelse och lite utomjordigar, är detta filmen för dig.

Vill du läsa fler film recensioner, klicka här


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback