Harry´s Law - Season 1 - Betyg * * * ½

harrys law

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Drama

Kathy Bates     Harry Korn,
Nathan Corddry     Adam Branch,
Brittany Snow     Jenna Backstrom,
Aml Ameen     Malcolm Davies,
Johnny Ray Gill     Damien Winslow

Handling: Harriet "Harry" Korn är en trött men självsäker patentjurist som inte tror på att saker sker av en orsak. Men när hon får sparken från sitt jobb och bokstavligen kolliderar med studenten Malcolm Davies får hon anledning till att ändra inställning och börja om på nytt.

Tillsammans med Malcolm och assistenten Jenna installerar sig Harry i en övergiven skoaffär för att starta en egen advokatfirma. De får sällskap av höjdaradvokaten Adam Bransch som blir inspirerad av Harrys okonventionella inställning till lagenoch som säger upp sig från sitt välbetalda jobb för att jobba för Harry.

Den omaka men sammansvetsade skaran bestående av Harry, Adam, Malcolm och Jenna är nu redo för att ta sig an vilket uppdrag som helst som kliver in genom dörren till Harriet’s Law and Fine Shoes.

Bakom serien står manusförfattaren David E. Kelly som knappast behöver någon presentation efter framgångar med tidigare advokatserier som "Lagens änglar", "Boston Legal" och "Ally McBeal". I huvudrollen som Harry Korn ser vi Oscarsbelönade Kathy Bates.

För att vara en advokatdrama serie är denna serie både trevlig, rolig och underhållande. Spännande? Inte direkt, men dialogen i manuset är ofta väldigt bra. Det finns en hel del sköna one liners med. Många bra skådespelare som dyker upp i olika avsnitt också, som är kända frånm andra serier.

Stort plus också att serien utspelar sig i ett mindre rikt område. Kathy Bates gör en fullpoängare här - hon är helt enkelt en fantastisk skådespelare, som kan spela andra roller än Stephen Kings Lida och Stekta Gröna Tomater.

Vill du se en trevlig, smårolig och underhållande serie, kolla in Harrys Law. Sänds på Kanal 9.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback