Film: Insidious - Betyg * * * *

Insidious -

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Horror | Thriller

Patrick Wilson     ...     Josh Lambert
Rose Byrne     ...     Renai Lambert
Ty Simpkins     ...     Dalton Lambert
Lin Shaye     ...     Elise Rainier
Leigh Whannell     ...     Specs

Handling: Josh och Renai har precis flyttat in i ett stort hus tillsammans med sina tre barn när en av sönerna är med om en olycka på vinden och hamnar i koma. När han några månader senare får komma hem för att vårdas av familjen inträffar en rad oförklarliga och skrämmande händelser. Josh och Renai börjar misstänka att huset är hemsökt, men sanningen överträffar deras vildaste mardrömmar.

Hemsökt hus av spöken, det har gjort så många filmer på detta temat attdet inte går att räkna upp dom. Det är av olika kvalitéer dessutom, där de flesta blir bara en trist repris på tidigare filmer.

Insidious är verkligen inte banbrytande, temat är sig likt, men till skillnad från många av konkurrenterna är det här riktigt bra.

Filmen är rent ut sagt otäck. Stämningen som smyger sig fram är perfekt för filmen. Det är kusligt, rysligt och skrämmande. Det är inte så ofta man hoppar till längre av skräckfilmer - men äntligen har det kommit en som lyckas med detta - och flera gånger dessutom.

Filmen är bra filmad, manuset är inte unikt, men ändå en bra intrig. Skådespelarna är inga direkta storstjärnor, men de är verkligen inte b-films skådisar. Det är samtliga övertygande i sina roller.

Detta är en tät spök skräck-thriller men en del oväntade moment och matchar filmer som The Ring och The Grudge när de var aktuella.

Så vill du se en ryslig thriller med lite spökinslag, kolla in Insidious!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback