Film: Livet efter detta/Hereafter - Betyg * *

hereafter

bacardi ikonbacardi ikon

Cécile De France     Marie Lelay
Thierry Neuvic     ...     Didier
Cyndi Mayo Davis     Island Hotel Clerk
Lisa Griffiths     ...     Stall Owner
Matt Damon     ...     George Lonegan

Handling: Tre personer blir på olika sätt påminda om sin dödlighet. George, en arbetarkille som har en särskild förmåga att komma i kontakt med livet efter detta. I en helt annan världsdel är Marie, en fransk journalist, med om en nära döden upplevelse som gör att hon får ett helt annat perspektiv på tillvaron. Och när Marcus, en skolpojke från London, förlorar den person som står honom närmast, söker han desperat efter svar och en mening. Var och en på jakt efter sanningen kommer deras vägar att korsas, och för alltid förändras genom vad de tror kan, eller måste, existera i livet efter detta.

Filmen börjar väldigt effektivt och starkt med brutala och känslosamma scener från Thailand. Väldigt snyggt gjort och väldigt oväntad start på filmen.
Filmen är stundtals både snyggt och begåvat genomförd. Den känns seriös.

Handlingen är rätt intressant den med, men manuset och filmen går väldigt långsamt fram.

Karaktärerna är bra och Skådespelarna som gör jobbet, gör bra ifrån sig. Matt Damon visar igen att han kan spela många olika typer av roller. Här som en lågmäld man som har svårt att få kontakt med andra pga sin unika gåva att få kontakt med personer som har gott bra.

Relationerna och karaktärerna i filmen är trovärdiga. Även fantasy elementen med den andra sidan. Direkt tårdrypande är den inte, även det finns en del lidelse i filmen.

Det som gör att filmen tappar en del, är att det går väldigt långsamt fram. Ungefär som som en långsam fransk drama film. Det blir segt och man tappar nästan helt intresset. Förutsättningarna fanns där, men det blev lite av ett sömnpiller.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback