Film: Scream 4 - Betyg * *

scream

bacardi ikonbacardi ikon

Horror | Mystery | Thriller

Lucy Hale     ...     Sherrie Marconi
Shenae Grimes     ...     Trudie Harrold
Roger Jackson     ...     The Voice (voice)
Dane Farwell     ...     Ghostface
Anna Paquin     ...     Rachel Milles
Kristen Bell     ...     Chloe Garrett
Brittany Robertson     Marnie Cooper
Neve Campbell     ...     Sidney Prescott
Alison Brie     ...     Rebecca Walters
David Arquette     ...     Dewey Riley
Courteney Cox     ...     Gale Weathers-Riley
Aimee Teegarden     Jenny Randall
Hayden Panettiere     Kirby Reed

Handling: För tio år sedan tystnade skriken och mördaren, som dolde sitt ansikte bakom den numera legendariska Scream-masken, försvann. Sidney Prescott har lyckats återvända till ett relativt normalt liv, mycket tack vare sitt skrivande. Men nu är det dags igen - mördaren har återvänt och skriken får en ny dimension.

När Scream kom var det nyskapande och underhållande. Scream 2 och 3 var upprepningar, men ändå rätt underhållande. Men fungerar det en fjärde gång?

Det är kul att små småkändisar från tv:s Pretty Little Lairs, 902010, True Blood och Heroes medverka. Ännu roligare är det så klart att större delen av gamla ligan är med. Det var ett bra tag sedan man såg snygga Neve Campbell (Ensamma Hemma, Wild Things) i en större film, liksom Courteney Cox (Vänner, Cougar Town) och  David Arquette (Never Been Kissed) spelar åter tönten Dewey Riley.

Filmen börjar med klipp från filmerna Stab som skall vara en typ av film i filmen. Nyskapande? Nä inte direkt, en repris rakt av.

Sen börjar det, folk mördas hit och dit - precis som vanligt.

Det blir inte spännande alls. Man bryr sig inte om vem som är mördaren, eller vilka som kommer att dö, förutom att man kanske hoppas lite att Sidney (Campbell) även får överleva den fjärde filmen också.

Scream gör allså en repris på sig själv, eller på Stab. Det är förutsägbart, även de försöker slänga in lite twistar i manuset som vanligt. Det här är inte speciellt kul längre. Men om detta hade varit Scream 1 istället, hade nog betyget varit ett snäpp bättre. Men nu kan vi redan allt det här.

Men Scream är ändå nostalgi, så där finns lite underhållningsvärde. Skådespelarna håller okej mått och där finns inget direkt att klaga på.

Älskar du Scream, så kommer du nog även gilla denna.

Scream börjar bli lite som Saw - man vet exakt vad man får, men ändå kollar man på den och bli mottligt underhållen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback