Film: The Adjustment Bureau - Betyg * * * ½

The Adjustment Bureau

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardiikon

Romance | Sci-Fi | Thriller

Matt Damon     ...     David Norris
Emily Blunt     ...     Elise Sellas
Florence Kastriner     Suburban Mom
Phyllis MacBryde     Suburban Neighbor

Handling: På randen till att vinna en plats i den amerikanska senaten möter den ambitiöse politikern David Norris den vackra balettdansösen Elise Sellas - en kvinna olik någon annan han någonsin träffat. Men just då han inser att han börjat falla för henne inleder en samling mystiska män en konspiration i syfte att hålla de två isär.

David inser snart att hans motståndare är Ödet själv, närmare bestämt organisationen The Adjustment Bureau, som gör allt i sin närmast oinskränkta makt för att hindra David och Elise frånatt vara tillsammans. Stående inför höga odds måste han välja att antingen låta henne gå och acceptera en förutbestämd väg eller riskera allt och utmana Ödet.

Detta var en väldigt annorlunda kärleksfilm. För i grund och botten är det kärlek det handlar om. Förbjuden kärlek som är ett så populärt tema. Men det är med en så skruvad tvist att det blir mycket intressant.

Filmen är snyggt filmad av George Nolfi (producent för Hotet Inifrån, Oceans Twelve, The Bourne Ultimatum).  Den skruvade och unika handlingen kan förklaras på att den är baserad på en novell av Philip K. Dick, som även har skrivit Blade Runner och Minority Report. Så handlingen, manuset och sceneriet är bra uppbyggt och intressant.

Matt Damon (The Departed, Bourne-filmerna) gör väldigt bra ifrån sig, och hans motpart, Emily Blunt (Djävulen Bär Prada, The Wolfman) gör kanske sin bästa rolltolkning hittils. Samspelet mellan de båda är övertygande.

Filmen är snyggt gjord, bra sci fi element och effekter, spännande och den känns unik. Påminner inte direkt om någon annan film.


Kommentarer
Joanna säger:

Mycket bra film. Innehåller mycket romans för tjejerna och mycket action för killarna. Och en intressant historia för båda. En mycket bra dejt-film, med andra ord. ;)

2011-08-09 | 11:37:34
BacardiBoy säger:

Jag håller med dig! :)

2011-08-09 | 13:53:25
Bloggadress: http://bacardiboy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback