Film: Your Highness - Betyg * * *

your higness

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Adventure | Comedy | Fantasy


Danny McBride     ...     Thadeous
James Franco     ...     Fabious
Rasmus Hardiker     Courtney
Natalie Portman         Isabel
Zooey Deschanel     Belladonna

Handling: Thadeous (McBride) har spenderat sitt liv med att se på när hans perfekte äldre bror Fabious (Franco) givit sig ut på djärva resor och vunnit folkets hjärtan. Trött på att ständigt bli förbisedd när det kommer till äventyr, beundran och tronen har han nöjt sig med ett liv fyllt av trollkarlsgräs, sprit och lössläppta jungfrur. Men när Fabius blivande fru Belladonna (Zooney Deschanel) kidnappas av den onde Leezar (Justin Theroux) ger kungen sin oduglige son ett ultimatum: Bli en man och hjälp till att rädda henne eller förlora tillgången till kassakistan.

Halvhjärtat ansluter sig Thadeus till Fabious i sitt första äventyr, en riskfylld färd över landet med målet att rädda prinsessan. Med följer även Isabel (Natalie Portman) – en flyktig krigare med en egen farlig agenda. De tre måste ta sig an skräckinjagande varelser och förrädiska riddare innan de kan nå Belladonna. Om Thadeous lyckas väcka sin inre hjälte kan han hjälpa sin bror att förhindra kungadömets undergång. Men om han förblir en latmask kommer han inte bara dö som en fegis, han kommer även att från första parkett få se en ny, mörkare, medeltid grynas

Det är lite töntigt. Det är rätt oseriöst. Det är rätt komiskt. Ja där kan man sammanfatta denna något udda film. Handlingen kunde lika gärna vara tagen ur en Shrek film (men nu då för vuxna).
Det är äventyr, fantasy, parodi och komedi i ett. En rätt konstig mix. Men samtidigt rätt roligt och underhållande.

Att säga att skådespelarna är fantastiska är att ljuga, men samtliga medverkande passar in i sina roller och är rätt underhållande.
Bäst är James Franco (Spider-Man, 127 timmar), Toby Jones (Harry Potter 2, The Mist) och Natalie Portman (Thor).
De kommer inte få några fina priser för sina insatser, men de är alla småkul i denna skruvande fantasy film.

Effekterna fungerar bra, men får tankar både på Mad Max, Willow och Shrek när man ser filmen.

Filmen innehåller en del småsjuk humor, och den är kanske inte jättelämplig för småbarn.

Your Highness kan framstår som en töntig och tramsig parodi på Fantasy, men trotts detta, är den faktiskt rätt rolig och underhållande.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback