TV: Teen Wolf - Betyg * * * *

teen wolf

teen wolf

teen wolf
Bild från Sarahs blogg

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Comedy | Short | Thriller

Tyler Posey     ...     Scott McCall (12 episodes, 2011)
Crystal Reed     ...     Allison Argent (12 episodes, 2011)
Dylan O'Brien     ...     Stiles (12 episodes, 2011)
Tyler Hoechlin     ...     Derek Hale (12 episodes, 2011)
Holland Roden     ...     Lydia Martin (12 episodes, 2011)
Colton Haynes     ...     Jackson (12 episodes, 2011)
JR Bourne     ...     Argent (11 episodes, 2011)
Linden Ashby     ...     Sheriff Stilinsky (10 episodes, 2011)
Melissa Ponzio     ...     Melissa McCall (8 episodes, 2011)
Jill Wagner     ...     Kate Argent (8 episodes, 2011)
Keahu Kahuanui     ...     Danny (7 episodes, 2011)
Ian Bohen     ...     Peter Hale (6 episodes, 2011)

SEASON 1

Handling: Teen Wolf, "Stjärnorna Tyler Posey (" Maid in Manhattan "," Brothers och Sisters "), som nyligen blivit biten varulv," Scott McCall, "Dylan O'Brien som sin bästa vän" Stiles, "Crystal Reed som den mystiska nya flicka i stan, "Allison" och Tyler Hoechlin ("Road to Perdition", "7th Heaven") som den äldre och eventuellt ganska farligt varulv, "Derek Hale."

Alltid en outsider och ofta obemärkt förbi, längtar Scott McCall skall erkännas på något litet sätt som tar honom ur hans typiska tillstånd gymnasiet anonymitet. När hans bästa vän, Stiles, övertygar honom att gå ut i skogen en natt att gå med en polis söker efter en död kropp möter Scott en varelse i mörkret. Han flyr en attack med en men blir biten detta ger nästa dag konstiga överraskningar för Scott i skolan och hans liv kommer aldrig bli detsamma.

Vampyrer har varit hett tema sedan första Twilight filmen kom, i andra filmen New Moon blev även varulvar ett hett ämne i och med Taylor Lautner som varulven Jacob Black. Vampyrerna gjorde vidare succé med Vampire Dairies och True Blood medans varulvarna har mest varit en del av den världen.

Nu får varulvstemat en egen serie, löst baserad på 80-tals filmen med samma namn med Michael J Fox. MTV har produerat serien och gör bättre jobb med denna remaken än med Skins.

Seriens börjar gör en bra grundstome till en rätt så spännande och intressant intrig. Det är inget fantastisk manus, men tanke på det är en tonårsserie så är den bättre än många andra.

Karaktärerna i centrum är lätt att gilla, de känns normala trotts det övernaturliga inslagen. Skådespelarna är inte av Oscars kvalité uppenbart, men även här, bättre än många andra ungdomsserier. Tyler Posey spelar sympatiskt kille som blir biten i skogen, han gör ett bra jobb när han kämpar mot förvandlingen och effekterna av att inte längre vara en vanlig människa.

Bästa polaren spelad av Dylan O'Brien för in ett mer lättsamt element i serien, står för för humorinslagen. Flickvännen spelad av Crystal Reed ser både bra ut och är inget typiskt våp. Bland de andra skådisarna finner vi Tyler Hoechlin (Sjunde himlen) som spelar övertygande liksom Colton Haynes som har varit med en serie förra året med varulvar, The Gates.

Effekterna är skapliga för vara en tv-serie, Jeff Davis (Criminal Minds) som har gjort serien gör ett bra jobb med klippning och får en bra stämning på serien.

Teen Wolf blev bättre än väntat - den är inte lika bra som True Blood. Men gillar du Vampire Dairies och liknande, så skall nog nog kolla in Teen Wolf.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback