Film: My Soul To Take - Betyg * * * ½

to take

ikonikonikonikon halv

Thriller | Horror  

Max Thieriot     ...     Bug
John Magaro     ...     Alex
Denzel Whitaker     Jerome
Zena Grey     ...     Penelope
Nick Lashaway     ...     Brandon
Paulina Olszynski     Brittany

I den lilla staden Riverton, går en legend om en seriemördare som svor på att återvända till staden för att mörda de sju barn som föddes samma natt som han själv dog. Nu 16 år senare börjar folk spårlöst försvinna. Människorna i staden ställer sig nu frågan ”har psykopaten återvänt, reinkarnerad till ett av de sju barnen som föddes under natten han dog, eller överlevde han den natten då han lämnades för att dö? Bara ett av de sju barnen vet svaret.

Wes Graven
som blandannat har gjort filmer som Red Eye, Scream 1-3, New Nightmare, Onskans Hus och Terror På Elm Street har även gjort denna thriller-rysar historia. Och det märks på gott och ont.

Wes Gravens karriär är lite upp och ner, så "master of horror" vill inte jag i alla fall kalla honom, även om det oftast används i reklam sammanhang. My Soul To Take börjar direkt med mycket våld och bråd död. Väldigt effektfullt! En riktigt bra start på en rysare. "16 år senare" fortsätter sedan filmen, och vi får komma in i en high school miljö, rätt så tradionellt att det är just ungdomar i huvudrollerna.

Filmen rullar på bra, och det är ovanligt nog rätt många hemska händelser som händer på dagtid och inte i det annars så vanliga med mörka nätter i skogsmiljöer och skolmiljöer. Även om det också finns i denna filmen.

Filmen är oftast effektullt filmad, men ibland blir det lite av en "b-känsla". Tankarna går direkt till en annan Craven klassiker - Scream. Det känns som han har laddat upp inför Scream 4 med My Soul To Take. Det positiva här är att det är lite övernaturligt, men "bad soul" som kan ta vilken kropp som hellst av de sju utvalda ungdomarna.

Skådespelarna är överlag godkända, bäst är Max Thieriot (Jumper, Chloe, Elitbarnvakten) som lyser som möjlig psykopat.

Gillar du Scream-aktiga filmer, kommer du nog uppskatta denna underhållningsrysrare.Vill du läsa fler film recensioner - klicka här

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback