Teen TV - Vilken serie kollar du på?

pretty little liars

The Secret Life of the American Teenager

The Secret Life of the American Teenager

gossip girl

The Vampire Diaries

glee

teen wolf

90210

Teen TV - tonårs tv:n går i vågor. Under 80-90 talet fanns serier som Saved By The Bell, A Diffrent World, Bevery Hills, Melrose Place, Baywatch, Party Of Five/Ensamma Hemma....Senare kom One Tree Hill, The O.C, Life As We Know It och Skins.

Vad gäller nu? Här är några tips för er som vill kolla teen-serier på regniga dagar:

Pretty Little Lairs:
Pretty Little Liars är en amerikansk tonåring Drama Thriller TV-serie som skapats av Marlene King. Baserat på den populära serien av romaner skrivna av Sara Shepard, premiär showen den 8 juni 2010 på ABC Family. Serien följer livet på Aria Montgomery (Lucy Hale), Spencer Hastings (Troian Bellisario), Hanna Marin (Ashley Benson) och Emily Fields (Shay Mitchell), fyra tjejer vars gäng faller isär efter försvinnandet av sin gängdrottning, Alison DiLaurentis (Sasha Pieterse).

Ett år senare
, börjar de ta emot meddelanden från en mystisk figur med namnet "A" som hotar att avslöja deras hemligheter. Först tror de att det är Alison själv, men efter att hon hittas död, flickorna inser att någon annan känner deras hemligheter, - inklusive lång dolda hemlighet de bara Alison visste
...

The Secret Life of the American Teenager:
Season One är främst inriktad på effekten av Amy Juergens ha sex med Ricky Underwood ett läger. Den undersöker hur Amys graviditet påverkar henne, barnets far, hennes vänner och hennes familj. Nyheten om graviditeten sätter extra belastning på hennes föräldrars "redan instabil äktenskap, men tar Amy närmare hennes yngre syster Anna, hennes nya pojkvän, Ben, far till hennes barn, Ricky, samt med andra tonåringar i Ulysses S. Grant High School i dalen Glen, Kalifornien. Amys värld expanderar när hon får veta att så gott som varje tonåring på Grant Hög bär på en hemlighet eller oväntade problem.

Gossip Girl:
Gossip Girl är en amerikansk tonåring dramaserie baserad på bokserien med samma namn skriven av Cecily von Ziegesar. Serien skapades av Josh Schwartz och Stephanie Savage, och premiär på The CW den 19 september 2007. Berättad av den allvetande ännu osedda bloggare "Gossip Girl", framfört av Kristen Bell, kretsar serien kring livet för privilegierade unga vuxna på Manhattans Upper East Side i New York City.

The Vampire Diaries:
The Vampire Diaries är en amerikansk TV-serie som utvecklats av Kevin Williamson och Julie Plec, baserad på bokserien med samma namn skriven av LJ Smith. Serien hade premiär på The CW Television Network den 10 september 2009 och har idag avslutat sitt andra säsongen den 12 maj 2011. Serien följer händelserna i staden Mystic Falls, Virginia, en fiktiv liten stad hemsökt av övernaturliga varelser.

Tyngdpunkten i
serien är triangeldrama mellan den kvinnliga huvudpersonen Elena Gilbert (Nina Dobrev) och Stefan och Damon med mörka förflutna. Senare ljuset kastas på mystiska förflutna av staden med Elenas illvilliga Dubbelgångare Katherine som söker hämnd mot staden, Stefan, Damon och Elena.


Glee:
Glee är en amerikansk musikalisk komedi-drama TV-serie som sänds på Fox i USA, och på Global i Kanada. Den berör på den höga klubban skolan förtjusning New Directions konkurrerar på showen körtävling krets, medan dess medlemmar handskas med relationer, sexualitet och sociala frågor

Teen Wolf:
Teen Wolf är en amerikansk TV-serie som just nu sänds på MTV. Serien hade premiär den 5 juni 2011, efter 2011 MTV Movie Awards. Teen Wolf är en övernaturlig dramaserie som följer Scott McCall (Tyler Posey), en high school student och socialt utstötta som blir biten av en varulv, medan vandrande i skogen. Scott försöker upprätthålla ett normalt liv, samtidigt som gömmer sig från alla hans hemliga liv som en varulv med undantag av hans bästa vän Stiles Stilinski (Dylan O'Brien) som hjälper honom genom denna förändring i hans liv och kropp och en annan mystisk varulv, Derek Hale (Tyler Hoechlin).

90210:
Serien kretsar kring ett flertal elever på fiktiva West Beverly Hills High, inklusive nya Beverly Hills invånare Annie Wilson och Dixon Wilson. Deras far, Harry Wilson, har återvänt från Kansas till sitt Beverly Hills barndomshem tillsammans med sin familj att ta hand om sin mor, tidigare tv och teater skådespelerska Tabitha Wilson, som har ett alkoholproblem och krockar med sin fru Debbie. Annie och Dixon kämpar för att anpassa sig till sina nya liv samtidigt som vänner och ändå följa föräldrarnas önskemål.
Källa wikipedia


Vilka serien kollar du på? Vilka vill du kolla in? Saknas det någon serie i inlägget? Kommentera gärna!

Kommentarer
sarah säger:

Av serierna som du la upp i det här inlägget följer jag The Vampire Diaries slaviskt. Min absoluta favoritserie. Följer även Teen Wolf och Pretty Little Liars.90210 kollade jag på förut, men nu lägger jag avsnitt på lager för jag hinner inte med så mycket serier då jag kollar på för många.Gossip Girl följde jag förut när det gick på TV men det blev tråkigt till slut så slutade kolla på det, Glee såg jag några avsnitt av innan jag lessnade.The Secret life of the American Teenager har jag velat kolla in ett tag nu, så får väl ta och göra det! :)Make it or Break it är en serie jag gillar, som handlar om 4 unga tjejer som är proffs i gymnastik osv. Du kan ju kolla in den om du är sugen på lite mer tonårs serier :)Sen har vi ju Switched at Birth, ny serie. Två tonårs tjejer som hamnade hos fel familj på sjukhuset när de föddes. :)

2011-07-16 | 15:49:28
Bloggadress: http://saraah.webblogg.se/
sarah säger:

Förresten, i texten du har skrivit till Pretty Little Liars, där har du skrivit "Emily Fält". Hon heter Fields :) Vet att det är översatt direkt till svenska men tänkte bara säga till :)

2011-07-16 | 15:51:22
Bloggadress: http://saraah.webblogg.se/
Lina säger:

Pretty Little Liars var en favorit, men nu tycker jag bara de står och stampar på samma ställe. Men jag ser den ändå och även Glee. några av de andra har jag tänkt kolla in men det har bara inte blivit av.

2011-07-16 | 23:54:09
Bloggadress: http://afreaklikeme.blogg.se/
BacardiBoy säger:

Fields - uppdaterat!Tack för alla kommentarer! Skall göra kort inlägg om de tv-serierna du nämnde också!

2011-07-17 | 14:32:50
Bloggadress: http://bacardiboy.blogg.se/
sarah säger:

Såg ett till fel nu när jag läste texten du hade skrivit om The Secret Life of the American Teenager :) Amys syrra heter Ashley, inte Anna :)

2011-07-18 | 10:01:12
Bloggadress: http://saraah.webblogg.se/
Karin säger:

Pretty Little Liars är en stor favorit, sammma med The Vampire Diaries.Gossip Girl kommer alltid vara min stora favorit även om det är ibland fruktansvärt tråkigt.Glee gillar jag ibland, är lite trött på alla moralkakor som de proppar i oss.The Secret Life of the American Teenager tröttnade jag efter två och en halv säsong. Men ska nog börja kolla igen.90210 håller jag nu på att kolla från början. Kollade när den kom, men glömde totalt bort den.

2011-07-18 | 11:46:59
Bloggadress: http://karinsuniversum.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback