Film: No Strings Attached - Betyg * * * ½

No Strings Attached


bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardiikon

Comedy | Romance

Natalie Portman     ...     Emma
Ashton Kutcher     ...     Adam
Kevin Kline     ...     Alvin
Cary Elwes     ...     Dr. Metzner
Greta Gerwig     ...     Patrice

Handling:
Emma och Adam har varit vänner med varandra under en väldigt lång tid. När de båda hamnar i säng med varandra så är de nära att förstöra hela
vänskapen. Båda två kommer överens om att de får göra vad de vill, och när de vill med varandra - förutsatt att de inte blir kära i varandra.
Kan man verkligen hålla på så utan att bli kär?

Aftonbladet, Expressen, GP, SvD och andra stora tidningar har gett filmen betyg ett, två och någon gett den betyg tre. Detta innebär att de svenska kritikerna inte gillade filmen direkt.
Manuset, skådespelarna, filmskapandet - inget av detta kommer få priset på Oscars galor eller Golden Globe Awards. Men alla filmer skapas inte för att vara svåra, djupa, mörka eller smarta. En del görs bara för att vara underhållande för stunden och att dra in dollars till alla medverkande.

Romantiska komedier går ut på mer eller mindre samma sak, men med olika vinklingar. Bland de bästa filmerna av denna typen hittar vi Pretty Woman, Medan Du Sov och Notting Hill.
Det finns ett helt gäng med filmer som håller sig strax vid betyg tre, några att nämna: Dumpa Honom, Drömbilden, Ödets Makt och Kärleken checkar in.
Vi finner skådespelare som Jennifer Aniston, Jennifer Lopez, Julia Roberts och Sandra Bullock i ett flertal lyckade romantiska komedier.

Men det kommer väldigt många, och med skiftande underhållningsvärde, så hamnar No Strings Attached faktiskt lite över betyg tre. Tidigare i år kom Love and Other Drugs - och denna är snäppet bättre.

Handlingen om att det är en tjej som vill vara KK och inget annat är kanske inte ett nytt grepp, men känns mer nytt än många andra filmer. Så handlingen fungerar bra för en sådan här typ av film.

Natalie Portman (Black Swan, Star Wars) är både snygg och begåvad. Så det kändes som ett lyft att få se henne i en sådan här roll - medans andra undra - hur kunde hon ställa upp i denna smörjan efter prisbelönade rollen i Black Swan?

Ashton Kutcher har hunnit med en hel del vi detta laget, i romantiskväg finner vi Valentines Day och action-romcom filmen Killers. Han spelar drama i LA Gigolo och actionstjärna i The Guardian. Många stör sig kanske på han något träiga skådespeleri, men nånstans på vägen har jag accepterat Ashton som en kille som fungerar i sådana här filmer.

Bäst är dock Kevin Kline (Dave, En Fisk Som Heter Wanda) som är komisk som farsan till Ashtons roll som är bäst. Så skådespelar mässigt fungerar det helt okej.

Manuset är inte "rocket-science" - men det är en feelgood känsla och små trevlig mest hela tiden. Denna filmen är inte lika kreddig som "

Killar kanske tycker det är lite för segt, medan tjejer kommer nog uppskatta denna filmen.

Bättre än Har du hört ryktet om Morgans?, The Back-Up Plan, Love and Other Drugs och The Bounty Hunter. Trevligt för stunden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback