Film: Paul - Betyg * * ½

Film: Paul - Betyg * * ½

bacardi ikonbacardi ikonbacardiikon

Adventure | Comedy | Sci-Fi

Simon Pegg     Graeme Willy
Nick Frost     Clive Gollings
Jeremy Owen     Sword Vendor
Seth Rogen     Paul (voice)
Sigourney Weaver The Big Guy


Handling: De senaste 60 åren har en utomjording vid namn Paul hängt runt på en topphemlig militärbas. Av oklar anledning bestämmer han sig en dag för att fly och hoppar på den första bästa farkost på väg ut från stan – en hyrd husbil innehållandes jordingarna Graeme Willy och Clive Gollings.

Jagade av FBI-agenter och den fanatiske fadern till den unga kvinna de av misstag råkar kidnappa, börjar Graeme och Clive skissa på en flyktplan för att kunna återföra Paul till sitt moderskepp. Medan de två nördarna kämpar för att hjälpa sin utomjordiska vän, kan den gröne lilla mannen kanskebidra till att förvandla två utstötta män från töntar till intergalaktiska hjältar.

Paul är inget E.T eller Coneheads eller Aliens. Utan han är mer som en vanlig person, som snackar flytande amrikanska och har ungefär samma humor som människor har. Detta är en riktigt nördfilm. Nördar på roadtrip som träffar en pratglad utomjording.

Komiken är på en bra nivå, men det blir aldrig riktigt skitkul. Småkul allså. Själva handlingen är väl inte speciellt intressant alls. Manuset är lite svagt i mellanåt. Skådespelarna passar alla bra in i denna nördkomedi. Sigourney Weaver (Avatar) och Jane Lynch (Glee) gör uppskattade småroller. Resten av gänget gör helt okej ifrån sig.

Effekterna är väl inget direkt att tala om, det funkar. Filmen är smårolig men det saknas en del för att nå upp till betyg tre.


Kommentarer
Evelina säger:

Svara på dagens fråga vettja :DEller någon tidigare fråga om du hellre vill det! :)Evelina

2011-06-20 | 18:23:49
Bloggadress: http://kungevve.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback