Film: Sucker Punch - Betyg *

sucker punch

bacardi ikon

Action | Adventure | Fantasy

Emily Browning     ...     Baby Doll
Abbie Cornish     ...     Sweet Pea
Jena Malone     ...     Rocket
Vanessa Hudgens     Blondie
Jamie Chung     ...     Amber

Handling: Slut ögonen. Öppna dina sinnen. Du kommer inte tro vad du ser.

Från regissören till Wachtmen och 300 kommer en film som rör sig i gränslandet mellan fantasi och verklighet. Vi får följa med in i en ung flickas drömvärld som blir hennes flykt undan en betydligt mörkare verklighet i fångenskap. Tillsammans med fyra medfångar bestämmer hon sig för att rymma. Men flyktvägen är fylld av våldsamma faror och det blir allt svårare att skilja på vilka som är verkliga och vilka som bara finns i fantasin …

Snygga, coola, sexiga och våldsamma brudar, massor av effekter, action och fantasy inslag. Kan det bli bättre? Så sätt, låter denna film rätt lovande. Tjejer som kan försvara sig, och kan både kampsportgrejer och hantera stora vampen är alltid trevligt, snygga eller inte.

Det finns fantastiska exempel i modern film historia hur det kan vara - Sigourney Weaver var helt fantastisk i fyra Alien filmer samt som stark lärare i Avatar. Linda Hamilton sköt loss i Terminator 2 - Domedagen. Kim Basinger var tuff kvinna i The Getaway. På senare år har vi ett fyra kick-ass filmer med Milla Jovovich i Resident Evil. Förra året var Angelina Jolie hård tuffing i actionfilmen Salt. Det var exempel på coola, starka kvinnor på film. Nu skulle man kunna lägga till Sucker Punch till denna skaren, med ett helt gäng kvinnor som sloss, sparkas, dödar…..men tyvärr….detta blir inte helt lyckat.

Drömaktiga filmer kan lyckas. Total Recall var bra redan 1990. Inception från förra året är ett mästerverk. Sucker Punch är ett bottennapp.

Varje gång huvudpersonen skall erotiskdansa, så drömmer hon in sig i en actionfylld värld - som ser ut som ett coolt dataspel (som känns overkligt och all over the top). Hade det varit en annan handling hade kanske detta blivit riktigt lyckat. Här blir mer eller mindre som en actionfylld musik video. Fick mig att tänka på Baywatch - musikvideo mitt i allt. Skillnaden att det händer lite mer här.

Handlingen är ointressant, tjejerna spelar inget vidare, visst det är snyggt på sina ställen, men filmen känns ointressant och tråkig. Vilken kalkon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback