Film: Water for Elephants - Betyg * *

Film: Water for Elephants - Betyg * *

bacardi ikonbacardi ikon

Drama | Romance   

Reese Witherspoon     Marlena Rosenbluth
Robert Pattinson     Jacob
Christoph Waltz     ...     August
Paul Schneider     ...     Charlie

Handling: På en cirkus någonstans i 30-talets USA utspelar sig denna spektakulära kärlekshistoria om Jacob (Robert Pattinson) som när hans föräldrar dör i en olycka finner ett nytt liv och en ny familj i de många färgstarka personerna i det kringresande sällskapet. Där finner han också kärleken i cirkusens stjärna Marlena (Reese Witherspoon). Men hon är inte fri att kunna älska honom tillbaka och för att kunna vara tillsammans måste de bryta sig loss från det enda liv de känner till.

Miljön, 30-talets amerika, är snyggt och trovärdigt. Filmen visas upp via en äldre man berättar om tiden han var ung. Detta grepp har gjorts tidigare, att en gammal person berättar sin livs historia för en eller flera lyssnare,  i flera fall väldigt lyckat, så som i Titanic och Stekta Gröna Tomater.

Water for Elephants känns som en trovärdig och stiligt drama. Livet på cirkus är lite små intressant. Själva kärlekshistorian sprakar det inte direkt om, det är ingen Romeo & Julia-känsla.

Reese Witherspoon
visar att hon kan röra sig i olika konster, som skådespelare i filmen fungerar hon, men inte så mycket mer. Robert Pattinson (Twilight, New Moon, Eclipse) visar åter igen att han är en hyffsad skådespelare. Det blir inte lika starkt eller bra agerande som i Remember Me, men det fungerar. Bäst är dock Christoph Waltz (Inglourious Basterds) som briljerar i sin roll. Elefanten då? Jo den är med i några starka scener.

Filmen har rätt bra förurtsättningar att bli en riktigt bra drama film, problemet är att den griper aldrig riktigt tag, trotts trovärdiga miljöer och skådespelare som gör hyffsat ifrån sig.
Men så är detta nog en mer film för tjejer, som säkert uppskattar filmen mer än vad killar gör, som kan uppleva det som lågsamt, halvtråkigt drama.

'

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback