Film: Just Wright - Betyg * * * ½

Just Wright

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Comedy | Romance  

Queen Latifah     ...     Leslie Wright
Common     ...     Scott McKnight
Paula Patton     ...     Morgan Alexander
James Pickens Jr.     Lloyd Wright
Phylicia Rashad     Ella McKnight
Pam Grier     ...     Janice Wright

Handling: Leslie Wright är en rak och ärlig arbetsterapeut som får sitt livs uppdrag att arbeta med NBA-stjärnan Scott McKnight. Allt går bra tills Leslie börjar falla för Scott, vilket tvingar henne att välja mellan sitt drömjobb och kärleken…

Romantiska komedier försöker alltid göra en ballansgång mellan det romantiska och det komiska, med skiftande resultat. Vi är vana att se Julia Roberts, Sandra Bullock, Jennifer Lopez och Jennifer Aniston i huvudrollen i de charmiga filmerna. Dom är snygga och har karisma, perfekt för en sådan här typ av film.

Men Just Wright gå lite ifrån sterotypen, man har gett inte lika sterotypa Queen Latiafah (Bringing Down The House, The Perfect Holiday) huvudrollen. Hon är mörkhyad, hon är kurvig och hon är inte den typiska next door looken ala Jennifer Aniston.

Och det är i det valet av skådespelare där man vinner här. Det kunde lika gärna fått vara Halle Berry i huvudrollen så hade den varit inom ramen hur det skall vara. Storyn är lite av en underdog historia. Systern till Latifahs rollfigur är den "snygga" systern, som kan få alla män hon vill ha. Medans Latifah:s rollfigur är kvinnan som inte söker efter pengar och framgång på samma sätt, utan den stora kärleken, samtidigt som hon brottas med att alltid bli överkörd av syrran och otur i kärlek.

Common som spelar kärlekintresset, vi har tidigare kunnat se honom i Brown Suger, Smokin Aces, Any Given Sunday och The Hurricane. Han spelar helt okej, precis som de flesta runtomkring huvudpersonerna.

Men det är Queen Latifah:s film. Det riktigt lyser om henne. Hon visar åter igen att hon kan spela en sympatiskt, stark men ändå svag kvinna. En rollfigur att tycka om.
Precis som i The Perfect Holiday är hon även charmig och rolig.

Filmen faller ibland väldigt nära de gropar som romantiska komedier alltid gör, men ofta räddas det med att i nästa scen händer något oväntat. Det är även en seriöston i vissa delar av filmen, som gör att den går i gränslandet till drama.

Nackdelen med inte bara Just Wright, utan denna typen av filmer är att det kan vara rätt förutsägbart. I vilket fall, detta är en av de bättre romantiska komedierna på senare tid.

OBS! Trailern visar lite för mycket av filmen. Se halva :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback