Film: Megamind - Betyg * * *

megamind

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Animation | Action | Comedy

Will Ferrell     Megamind (voice)
Brad Pitt     Metro Man (voice)
Tina Fey     Roxanne Ritchie (voice)
Jonah Hill     Hal Stewart / Titan / Tighten (voice)
David Cross     Minion (voice)
Justin Theroux     Megamind's Father (voice)
Ben Stiller     Bernard (voice)

Handling: Megamind är den mest briljante superskurk som världen någonsin skådat - och den mest misslyckade. Genom åren har han försökt att erövra Metro City på varje tänkbart sätt. Varje försök har misslyckats kapitalt på grund av den bemantlade superhjälten Metro Man, som verkat oövervinnelig ända tills den dag då Megamind faktiskt dödar honom i ilskan över att ännu en ondskefull plan misslyckats.

Plötsligt har Megamind inget syfte. En superskurk utan superhjälte.... Han inser snart att detta med att uppnå sitt livs mål var det värsta som någonsin kunnat hända honom. Megamind bestämmer sig för att det enda sättet för honom att ta sig ur eländet är att skapa en ny hjältemotståndare; Titan, som är både större, bättre och starkare än vad Metro Man någonsin var. Det dröjer dock inte länge förrän Titan inser att det är mycket roligare att vara ond än att vara god...

Dessutom visar det sig att Titan inte nöjer sig med att erövra världen, han vill förstöra den också. Plötsligt måste Megamind bestämma sig: kan han besegra sin egen djävulska skapelse? Kan världens smartaste person för en gångs skulle göra det smartaste valet? Kan det ondskefulla geniet bli den osannolike hjälten i sin egen historia?

Gemnför man manuset med Yogi Bear med Megamind så ser man en stor skillnad. Megamind är Oscars klass om man gemnför. Det är en bra handling, fyndiga händelser, figurer och dialog. Det är så här en bra barn/familjefilm skall vara. Här finns karaktärer som har djup och personlighet. Att sätta en "bov" i huvudrollen är briljant.

Will Ferrell, Brad Pitt, Tina Frey och framför allt Jonah Hill gör bra ifrån sig i huvudollerna (röstmässigt).

Animeringen är snyggt gjort, man kan gemnföra den med t ex Monsters vs Aliens. Det är en trevlig och små rolig familjefilm. Den kommer inte upp i samma klass som Draktränaren, Ice Age eller Shrek. Men ändå en av de bättre animerade filmerna på senare år. Det är ingen ny klassiker, men små kul flör stunden


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback