Film: Sammys äventyr - Den hemliga vägen - Betyg * * ½

Film: Sammys äventyr - Den hemliga vägen - Betyg * * ½

bacardi ikonbacardi ikon

Animation | Adventure  

Melanie Griffith     ...     Snow (voice)
Isabelle Fuhrman     Hatchling Shelly (voice)
Yuri Lowenthal     ...     Sammy

Svenska:  Danny Saucedo och Marie Serneholt.

Handling: När sköldpaddan Sammy kravlar sig till havet kort efter att ha kommit till världen på en strand i Kalifornien, hinner han både träffa och förlora Shelly - sitt livs kärlek. På sin resa genom jordens oceaner, ger sig Sammy i kast med alla möjliga faror i hopp om att få möta Shelly igen. Tillsammans med sin bäste vän Ray ser han hur människor förstör vår planet - för att i nästa stund bli räddad av andra mer välvilligt inställda människor. Han slåss mot pirayor, undgår med nöd och näppe en rovfågel och letar efter en mystisk hemlig väg som ska ta dem snabbare runt jorden. Och så en dag, efter att ha klarat alla äventyr helskinnad, finner han Shelly. Och det visar sig att hon inte har glömt honom heller!

Detta är en söt liten animerad film som inte kommer från Pixar, Walt Disney eller någon av de stora amrikanska bolagen. Vilket inte behöver innebära det är ett bottennapp.
Den stora skillnaden är att detta är mer ett tradionellt tecknat äventyr, som är inriktat på barn, och inte föräldrarna, ungdommarna eller övriga som uppskattar animerade filmer.

Detta är barnens film. Det finns inga fyndiga vuxenskämt, eller inte mycket humor alls, som får den övriga publiken att uppskatta dessa typer av filmer. Filmen är bättre än "The Reef - Haja Läget" och Delfinen i det stora havet (som är helt värdelös). Men den når inte upp till klassikern Hitta Nemo, eller ens till Sharkes Tale - Hajar som Hajar.

Animeringen är okej, undervattensvärlden är snygg och rätt detaljrik. Alltid kul med historier under vattnet. Själva handlingen rullar på, men känns inte speciellt intressant. Det är själva upplägget som gör den tråkig. Men visst finns det lite underhållande scener.

Med tanke på att detta är en barnfilm, och verkligen en barnfilm, så är den helt okej. Är man 3-10 år ger man säkert filmen betyg tre eller fyra. Är man inte utpekad målgrupp men uppskattar ändå filmer som Hitta Nemo, Shrek, Ice Age och liknande blir man besviken. Men för dom minsta är detta nog en given succé.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback