Film: Saw VII/Saw 3D The Final Chapter - Betyg * *

saw

bacardi ikonbacardi ikon

Crime | Horror | Mystery

Tobin Bell     ...     Jigsaw / John Kramer
Costas Mandylor     Det. Mark Hoffman
Betsy Russell     ...     Jill Tuck
Cary Elwes     ...     Dr. Lawrence Gordon
Sean Patrick Flanery     Bobby Dagen

Handling: En dödlig kamp utspelas kring Jigsaws brutala arv. En grupp som överlevt Jigsaws grymma lekar samlas och tar hjälp av självhjälpsgurun Bobby Dagen, även han en av Jigsaws tidigare offer. Bobby Dagen bär dock på en mörk hemlighet som kommer att framkalla en ny terrorvåg med fällor och lekar du inte trodde var möjliga.

Dom två första Saw filmerna var riktigt spännande och nyskapade. Nu är på man på sjunde och sista (?) filmen och det känns allt annat än nyskapande. Och speciellt spännande är det inte heller längre. Mer eller mindre kommer alla dö. Det är det man tänker i början av filmen. Frågan är bara - hur kommer dom dö?

Det är splatter, precis som det skall vara. Blodet sprutar, kroppdelar flyger åt alla möjliga håll, folk plågas på olika sätt, innan det är dags  att dö.
De flesta av fällerna känns nu mest tråkiga, men några få undantag.

Handlingen är inte speciellt bra, eller intressant. Och så mycket svar får man inte heller. Det är bara en uppvising, åter igen av kroppdelar som delas i fällor vi redan sett flera gånger innan.

Det är precis som de tidigare en sjuk film. Men till skillnad från första filmerna, så är det helt enkelt inte lika underhållande längre.
Det är skönt att det nu kanske äntligen är över.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback