Film: The Hole - Betyg * * *

Film: The Hole - Betyg * * *

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Adventure | Fantasy | Thriller

Chris Massoglia     Dane
Haley Bennett     ...     Julie
Nathan Gamble     ...     Lucas
Teri Polo     ...     Susan
Bruce Dern     ...     Creepy Carl
Quinn Lord     ...     Annie Smith

Handling: Från regissören Joe Dante kommer en familjevänlig äventyr som utforskar den rädsla och hemligheter begravda i huvudet på barnen. Efter att ha flyttat till en ny stadsdel, bröderna Dane & Lucas och deras granne Julie upptäcker en bottenlös hål i källaren i deras hem. När man har öppnat luckan för hålet märker dom att onskan är lös. Med konstiga skuggor som lurar runt varje hörn och mardrömmar kommer till liv, tvingas de att komma ansikte mot ansikte med sin mörkaste farhågor att få ett slut på mysteriet med hålet.

Jag vet inte riktigt om man skall kunna kalla denna en familjefilm. Kanske lite på ytan, men den blir nog lite väl spännande och skrämmande för de yngre. Så en 11-års gräns är nog bra.
Som sagt, på ytan är det är lite charmig ungdomsfilm, liknande de som kom på 80-talet. Men det blir thriller och skräckaktigt. Man har verkligen lyckats att få denna spännande.

Joe Dante
har tidigare gjort filmer som Gremlins, Gremlins 2, Små Soldater, 24-timmars Jakten och En Djävul Till Granne. Så att blanda barn/familje/ungdoms äventyr med skräckinslag, är han van vid. Och han gör det lika bra nu. The Hole känns som en familjeäventyrs thriller med samma charm so, Gremlins och The Goonies - Dödskallegänget. Det är på nått sätt, lite nostalgi känsla över filmen.

Skådespelarna är det inget fel på Chris Massoglia, känns igen från Cirque du Freak: The Vampire's Assistant och Haley Bennett från bla Music & Lyrics, Kaboom och The Haunting of Molly Hartley.

Det är inte massa blod, sex och splatter - utan filmen satsar man mer på - spänning. En del scener får en att tänka på Onda Dockan filmerna…men i ungdomsformat då.

Detta är en bra ungdomsfilm som känns lite som Dates andra filmer. Enkel film. Men oväntat bra faktiskt.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback