Film: Limitless - Betyg * * *

Film: Limitless - Betyg * * *

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Mystery | Sci-Fi | Thriller

Bradley Cooper     ...     Eddie Morra
Robert De Niro     ...     Carl Van Loon
Abbie Cornish     ...     Lindy
Andrew Howard     Gennady
Anna Friel     ...     Melissa

Handling: Filmen handlar om den misslyckade författaren Eddie Morra. En dag springer Eddie på en gammal vän som förser honom med en topphemlig drog och drogen visar sig snart förändra hans liv fullständigt. Drogen tillåter nämligen Eddie att använda 100% av sin hjärna och han blir den perfekta versionen av sig själv. Hans förbättrade förmågor lockar dock snart till sig fiender och han börjar känna sig förföljd. Han tvingas undersöka varifrån drogen kommer allt medan en grupp mördare följer varje steg han tar.

Filmen börjar som en drama film utan några spänningsmoment. Men efter ett tag drar thriller elementen igång och det blir spännande. Manuset är både intressant och lite annorlunda.

Bradley Cooper klarar rollen bra, både som förlorare och som vinnare. Efter han har varit med i Baksmällan och A-team får han sin första huvudroll, vilket säkert kommer göra att han kommer få mer huvudroler i en nära framtid. Skådespelarna runt honom är alla bra, men ingen glänser mer än någon annan, inte ens Robert De Niro, som har en mindre roll i filmen.

Själva idén att man skulle använda 100% av hjärnan istället för 20% kommer ifrån en bok av Alan Glynn. Tanken är intressant, hur det skulle utveckla sig. Och det är det senariet som filmen kretsar om. Det tar ett tag innan filmen och filmen drar igång, det tar även ett bra tag innan baksidorna av själva drogen kommer fram. Det kostar att ligga på topp.

Filmen är snyggt filmad, speciellt under "drog" scenerna. Effektivt, stilfullt och snyggt.

Detta är en stabil drama thriller med lite nya element. Värd att kolla in.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback