Film: Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten - Betyg * * *

Film: Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten  - Betyg * * *

bacardi ikonbacardi ikonbacardi ikon

Action | Adventure | Fantasy


Johnny Depp     ...     Jack Sparrow
Penélope Cruz     ...     Angelica
Geoffrey Rush     ...     Barbossa
Ian McShane     ...     Blackbeard
Kevin McNally     ...     Gibbs
Sam Claflin     ...     Philip
Astrid Berges-Frisbey     Syrena
Stephen Graham     Scrum
Keith Richards     ...     Captain Teague

Handling: Johnny Depp återvänder till den legendariska rollen som Kapten Jack Sparrow i en actionspäckad berättelse om sanning, svek, ungdom och ond bråd död. När Jack stöter på Angelica (Penélope Cruz), en kvinna från hans förflutna, är han inte säker på om det är kärlek – eller om hon är en hänsynslös bedragare som utnyttjar honom för att hitta den mytomspunna Ungdomens källa. När hon tvingar ombord Jack på den fruktansvärde piraten Blackbeards skepp,är det början på ett oväntat äventyr. Där Jack inte vet vem han ska frukta mest: Blackbeard eller Angelica

Där hade du handlingen för ett fjärde pirat äventyr! Det speciellt djup handling, mer som om det är ett manus till en åkattraktion på Disney World. Så handlingen är inte speciellt intressant eller spännande. Det är mer som att man hittat på nått bara för att kunna göra ännu ett äventyr runt Jack Sparrow. Även om inte själva äventyret är något speciellt som finns det en del delar i manuset som kan uppskattas. Det är en del humor i filmen som alltid är trevligt. Och en rolllista som väldigt stark, nästan lika bra som i de tre tidigare filmerna.

Detta är verkligen Johnny Depp show. Precis som i förra filmen blir det lite för mycket av det goda. Orlando Bloom och Keira Knightley är helt borta ur handlingen, vilket jag innan jag såg filmen,  som inget problem, dom tillförde väl inte så mycket tidigare. Men nu när de väl inte var med, märktes det att något saknades. Det blev ingen gemnvikt mellan de övriga skådespelarna och Johnny Depp. Vissa saker saknar man inte förän de är borta.

Depp är så klart klockren i sin rolltolkning av Jack Sparrow, han riktigt äger den skruvade rollen, så det är inget fel på skådespeleriet, det blir bara lite för mycket. Penélope Cruz fungerar bra som leading lady, det är lite riv i henne. Geoffrey Rush är så klart riktigt bra i sin Barbossa roll, helt enkelt klockren. Bra tillskott i filmen är även Ian McShane.

Det bästa med filmen är sjöjungfru delen. De är snygga, sexiga och livsfarliga! Det är både snygga och imponerande effekter - och spännande för en stund. Denna del är i toppklass.

3D effekterna då? Nästan obefintliga! Denna filmen är långt ifrån Avatar, Resident Evil eller Thor´s 3D effekter. De är knappt några effekter alls. Det är att lura folk på pengar bara - precis som Clash Of The Titans och The Last Airbenders 3D effekter. Det som är mest 3D i filmen - är undertexterna! Så du kan lika gärna se den i 2D.

Men Pirates 4 är en trevlig äventysfilm, något långdragen, men ändå underhållande för stunden. Så älskar du dom första filmerna kommer du även uppskatta denna del.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback