Film: Abduction - The Bourne Identity Light

Abduction

bacardiikonbacardiikonbacardiikon

Action | Drama | Mystery


Taylor Lautner    ...     Nathan
Lily Collins    ...     Karen
Sigourney Weaver    Dr. Bennett
Michael Nyqvist    ...     Kozlow
Alfred Molina    ...     Burton

Handling: En ung man jagar sanningen om sitt ursprung efter att han hittar sitt egen babybild på en websida för försvunna personer. När han jagas av både polis, federala agenter och okända skuggfigurer går det upp för honom att hans föräldrar är allt annat än vad de utgett sig för att vara och det blir en kamp mot klockan för att hitta sin riktiga identitet.

Där har vi handlingen på denna kritikersågade actionrulle. Då är frågan, är den sådär mycket sämre än alla andra actionrullarna som kommer ut varje år? Det är helt klart ett nej på den frågan. Är det ett actionmästerverk som Die Hard eller Taken? Ett självklart nej.

Manuset är inte vattentätt, men det fungerar för en underhållningsaction film. Man behöver inte tänka speciellt mycket och det är väl inte så mycket som förvånar än heller.

Manuset och regissören håller sig inom ramarna vad en standard actionfilm skall ha. Då huvudrollsinhavarna är unga, så blir det lite som The Bourne Identity Light - eller en Teen version av den.

Actionscenerna är överlag rätt bra, både sprängingar och slagsmål ser rätt bra ut. Skådepelarna Alfred Molina (Spider-Man 2) och Sigourney Weaver (Avatar, Alien) är båda kompetenta och duktiga, här är dock deras filmtid begränsad.

Svensken Michael Nyqvist (Män Som Hatar Kvinnor) startar med denna filmen en Hollywood karriär. Nu ger inte manuset honom så stor chans att prata, men han fungerar i alla fall som en tystlåten skurk.

Lika övertygande är dock inte Lily Collins (Priest, Blind Side), som spelar rätt menlöst, ett lite sött bihang till huvudrollsinhavaren.

Hur fungerar Taylor Lautner (Twilight, New Moon, Valentines Day)? Vi har redan förstått att han är ännu en bra bit från en Oscars staty. Men som ungdomskådis som kickar ass i sin första huvudroll, fungerar han okej. Han är ingen Leo DiCaprio eller Matt Damon, men han gör inte bort sig heller.

Abduction fungerar som underhållning för stunden, om man känner för en light version av Bourne.
Kommentarer
Hans säger:

Nyqvistarn pratade ryska med en svensk accent, det tyckte jag var ganska roligt. :D Men jag har lite udda humor också..

2011-11-15 | 08:48:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback