Film: Breaking Dawn Part 1 - Nästan 2 timmar väntan till den stora finalen

Breaking Dawn, Twilight

Breaking Dawn, Twilight

bacardiikonbacardiikonbacardiikon

Adventure | Drama | Fantasy

Kristen Stewart     Bella Swan
Robert Pattinson     Edward Cullen
Taylor Lautner     ...     Jacob Black
Ashley Greene     ...     Alice Cullen
Peter Facinelli     Dr. Carlisle Cullen
Elizabeth Reaser     Esme Cullen
Jackson Rathbone     Jasper Hale
Nikki Reed     ...     Rosalie Hale
Kellan Lutz     ...     Emmett Cullen
Booboo Stewart    ...     Seth
Billy Burke     ...     Charlie Swan
Sarah Clarke     ...     Renée
Gil Birmingham     ...     Billy
Anna Kendrick    ...     Jessica
Justin Chon    ...     Eric
Michael Welch    ...     Mike
Chaske Spencer    ...     Sam Uley
Bronson Pelletier    Jared
Alex Meraz    ...     Paul

Handling: Att vara oåterkalleligt förälskad i en vampyr är som en underbar fantasi och en mardrömsliknande verklighet. Den hett efterlängtade avslutningen på Bellas och Edwards omöjliga kärlekshistoria avslöjar hemligheter och mysterier i denna romantiska saga som har förtrollat miljontals läsare världen över.

Bella slits mellan sin intensiva passion för Edward och en djup vänskap med Jacob. Året som gått har varit minst sagt omtumlande och fullt av längtan, saknad och förtvivlan. Valet att ansluta till en mörk och förförisk värld av odödlighet eller att fortsätta ett mänskligt liv har blivit den tunna tråd som vampyrernas och varulvarnas öde hänger på.

Bellas val sätter igång en kedja av händelser som kommer att få oanade och förödande konsekvenser för alla inblandade.

De mest romantiska vampyrfilmerna går ett snäpp till. Ögonblicket många fans har väntat på - brölloppet. Och här i dessa scener trivs nog den kvinnliga delen av biobesökarna som mest. Det ser magiskt vackert ut, men de starka känslorna som skall framhävas, finner sig inte riktigt, men snyggt är det. Nästa steg är en brölloppsresa på en ö utanför Rio. Det är sådär perfekt romantiskt, vackert med stil. Vem kan matcha de sagobilderna i riktiga livet?

Men det går långsamt fram. Det känns som man drar ut varje scen extra länge. Det blir helt enkelt lite tråkigt.
Dramat drar dock ingång när Bella känner sparkar i magen och börja må dåligt.

Medan Edward rollen spelad av Robert Pattinson (Remember Me) är mest lågmäld och mjäkig, så är rollen Jacob Black spelad av Taylor Lautner (Abduction) är karaktär det är mer krut i. Precis som i New Moon och framför allt Eclipse, är den den rollen som känns mest trovärdig och stark. Men det blir dock lite för dramtiskt, det blir lite överspel. Kristen Stewart gör vad hon kan av rollen som Bella, och det fungerar okej.

Filmen är vackert filmad, men actionscenerna är helt ur fokus. Man slösar bort scenerna helt, det blir otydligt vad som händer och actionscenerna faller platt genmfört med Eclipse.

Och tyvärr är de för få också. Varulvarna är den extra kryddan som får filmen att gå framåt, och det byggs upp rätt så snyggt men klimaxen blir mer ett "jaha".

Skådespelarna har kommit bra in i sina roller, så inget direkt att klaga på. Många av rollerna runt omkring trion är med ett gäng bra eller hyffsade skådespelare.

Stort plus för stämningsfull filmmusik.

Breaking Dawn Part 1 har samma problem som Harry Potter 7. Det blir för långdraget. Det blir som två timmars väntan på det storslagna slutet i Part 2.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback